Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Habip Aydoğdu'nun yeni adresi İzmir Atmosphere Art Gallery

Habip Aydoğdu'nun yeni adresi İzmir Atmosphere Art Gallery
 

Habip Aydoğdu'nun "Haberci" adlı çalışması. Tüm mektupları adrese teslim edendir.


Mektupların Adresi değişiyor Habip Aydoğdoğdunun bu dönem çalışmalarında. 

04 Arlık 31 Aralık 2012 tarihleri arasındaki adres  İzmir Atmosphere Art Gallery

 

 

Herakleitos: “Aynı sularda/nehirde iki kez yıkanılmaz” der. Tanrı kişioğluna aynı zaman ve mekanda aynı koşullarda bir ke z fırsat verir. Onu değerlendirme de değerlendirmeme de onun elinde. Çünkü benzer bir fırsat geldiğinde ne ortam ne de kişioğlu aynı değildir. Her şey değişkendir. Hiç bir şey aynı kalmaz her şey akar gider; değerlendirilen değerlenir, değerlendirilmeyen fırsat kaçar gider.

  Aydoğdu Tüm Fırsatların değerlendirmesini en iyi bilendir. Adres değişiklikleri de ondandır

Bu yüzden Habip Aydoğdu’nun mektuplarının adresleri de sürekli  değişti. İlk adres:  Konya’ın Aydoğdu Köyü merkez olmak üzere “İvriz İlköğretmen   Okulu’nda yatılı olarak okumaya hak kazandınız.” çağrısının adresi.

Daha sonra üç yıl boyunca  İvriz İlköğretmen Okulu ile Aydoğdu Köyü arasında mekik dokuyan mektuplar. Altmışlı yıllar. İletişim  fukaralığının dorukta olduğu dönemler.

 Adres değişti.

Bu kez adres, İstanbul Ortaköy (Çapa) İlköğretmen Okulu oldu. Daha zorlu bir dönem. Yazılan mektuplara aylar sonra gelen cevabi mektuplar. Hasretle beklenen postacı. Çoğu zaman belki de yazılmış ancak henüz varmamış mektupların yazan tarafından okunduğu anlar.

Üç yıl sonra yine adres değişikliği.

Bu kez İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mektupların yeni adresi. Renkli geçen dört yılda gelen giden renkli mektuplar.

Çok daha uzaklara… Bukez “Asker Mektupları”nın adresi Mardin Nusaybin oldu

 “Sayın Habip Aydoğdu

            Nusaybin Askerlik Şube Başkanı

                                                       Mardin.

 “Habip Kırmızısı” burada doğdu. Nusaybin Askerlik Şubesi’nde doğdu “Habip Kırmızısı”

 Yetmişli yıllar TRT Ankara Radyosu ve Televizyonu Aydoğdu’nun mektup adresi.

Bu güne kadar ya birileri kendisine yazdı ya da kendisi birilerine. İzmir Atmosphere Art Gallery'si   Kendime Mektuplar”ının yazıldığı  ne ilk ne de son adresi.

Her adreste Kişilikli dik duruş sergileyen Aydoğdu’nun   “Kendime Mektuplar” adlı resim sergisi, 04 Arlık 31 Aralık 2012 tarihleri arasında  İzmir Atmosphere Art Gallery'de  

 Çalışmalarda Nusaybin’in izleri var “Habip Kırmızısı” ile bezenen. Alabildiğine minimalist. Bir o kadar da ustaca kurgulanmış. Asırlarca yastık altlarında saklanası mektuplar. Aşk mektupları. Mesajları güçlü kısa,  öz ve anlamlı. Zarfsız, pulsuz, damgasız.

Her adresinde kişilikli dik duruş sergileyen Aydoğdu’nun, adresin kendisi olduğu ya da başka bir deyişle "Kenisinin Adres Olduğu" “Kendime Mektuplar”ı aslında başta sanat dünyası olmak üzere “Dünyaya Mektuplar” dır.

Fırça olan kalemine sağlık sevgili Aydoğdu.

http://www.lebriz.com/pages/exhibition.aspx?lang=TR&exhID=3544&bhcp=1 

 

 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..