Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Hadise turizmcinin umudu oldu

Hadise turizmcinin umudu oldu
 


Düm tek tek, turizmde hep yek! Turizmciler, "Hadise" dopingini bekliyor...

Otelcilere soruyorum “Nasıl işler, bu yaz nasıl geçecek?”. Aldığım yanıt… “Valla biz de bilmiyoruz, halen yeterli rezervasyon yok, erken rezervasyonlar zaten hayal oldu, tüm umutlar last minutede (son anda satış)”

Acenteciye soruyorum “Yok mu daha kesinleşmiş rezervasyonlarınız, ne olacak bu halimiz?” Aldığım yanıt… “Bu seneyi de kaybettik, oteller aksiyon(indirim) çıkaracakmış, bakalım halen beklemedeyiz”.

Turizmin hali budur…her sene olduğu gibi bu sene de “last minute” satışlara umudu bağladık…

Onca fuarlara gidildi, kocaman kocaman laflar edildi…ilk üç ayda gelen turist sayısında geçen yıl aynı döneme göre yüzde 14 azalma oldu!

Ekonomik kriz, domuz gribi…arpacık kumrusu gibi kara kara düşünürken, sayın turizm büyüklerimizin kafasında aniden şimşekler çaktı…”Hadise” !

Kızcağızı doğduğuna doğacağına pişman ettik, Türkiye’nin tanıtımını yapsın diye fuar fuar gezdirdik, “ Eurovision mu? Bir daha asla!” diyecek kadar ağzından burnundan getirdik, hastalıktan yataklara düşürdük…şimdi de turizm umutlarımızı Hadise’ye bağladık.

Yabancı turisler Hadise’yi soruyorlarmış, Hadise sayesinde Türkiye’ye turist akını bekleniyormuş… “Hadise, 2010’da Türkiye’ye gelen turist sayısını artıracak”diyorlar, bu yılı kaybettik yani.

Hadise, yarışma öncesinde Avrupa ve Rusya’da pek çok yerde konserler verdi, yarışmayı 500 milyon kişi izledi…Turzmciler diyorlar ki “Dünyada fotoğraf çöplüğü oluştu, artık, insanlar fotoğraflara bakarak karar vermiyor. Binlerce sahil, günbatımı, doğa resmi var. Müzik insanların ruhunu cezbediyor. Bu şarkı ve Hadise Türk insanının canlılığını, sıcaklığını hatırlattı. Türkiye tanıtımlarında Hadise’nin şarkısını kullanıyoruz”.

Bir zamanlar da “Tarkan” vardı…yıllarca “yakalarsam mucuks” dedi, Rusya’dan Türkiye’ye turist akını oldu.

Doğrudur da…müzik, sinema filmi gibi aksiyonların turizme katkısı yadsınamaz. Turist, doğa, deniz güneş kadar yaşantıya da gelir, kültüre gelir, merak eder.

Bir de şu yabancı kanallarda Türkiye ile ilgili karamsar haberler olmasa, hani derler ya tadından yenmeyeceğiz.

Haydi Hadise, sen güldür bari yüzümüzü!...Ne hallere geldik! Turist yok turist!

Düm tek tek, turizmde hep yek!

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..