Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Hakan Fidan, yine hedefteki isim oldu

Hakan Fidan, yine hedefteki isim oldu
 

MIT Müsteşarı Hakan Fidan


Sınırda ölen 35 vatandaştan sonra MIT ve onun başındaki isim yine hedef tahtasına oturdu.

Daha önce Başbakan'nın ve Hakan Fidan'ın Afrika'da olduğu dönemde de Başbakanlığın önünde terör eylemi yapılmış ve bomba patlatılmıştı. Bu olayda istihbarat zaafiyeti varmış imajı yapılmaya çalışıldı ve Fidan hedef tahtasına oturtuldu.

Bu yetmedi ve çok önceden PKK ile yapılan Müzakerelerde ses kayıtları bilerek medyaya sunuldu, buradada hedef Fidan'dı. Sanki daha önce Devlet hiç PKKlılarla görüşmemiş gibi Medya bunu diline doladı.

Şimdi 35 vatandaşın yanlışlıkla öldürülmesi PKK'yı sevindirmiş ve bu konudada Fidan başarısız istihbaratın başıymış gibi yine hedef tahtasına oturtuldu.

Peki neden Hakan Fidan ve MİT üzerine bu kadar  gidilmekte?

1- Hakan Fidan, MIT'in Yurt içi değil Yurt dışı istihbarata daha fazla odaklanmasını istemiyorlar.

2- Hakan Fidan'ın MIT'in başında olmasını istemeyen Netenyahu kabinesi onu al aşağı etmek için elindeki tüm kartları ve Türkiye içinde bulunan ajanlarını bile harekete geçirmesi muhtemel.

3- Hakan Fidan, yurt içi istihbaratı farklı bir oluşumla yapmak istiyor.

4- Hakan Fidan kesinlikle MIT'in içinde kuvvetle muhtemel maaşı devletten alan ama istihbaratını başkalarına yapanları temizlemek istiyor, bunların yerine güvenilir ve ülkesinin çıkarlarını düşünen isimlerin yetişmesini istiyor.

Son madde aynı zamanda son 35 vatandaşın sınırdan geçişinde yanlış istihbaratın bir parçası olabilir mi sorusuna aynı zamanda göz önünde tutulması gereken bir cevap niteliğindedir.

Kolay değil, yıllarca belli bir konsepte hareket eden bir istihbarat örgütünü kollektif Batı savunması modundan ziyade ülke odaklı çalışma moduna sokabilmek.

Bu konuda Başbakan Erdoğan'ı tebrik etmek gerek zira yapılan bütün baskılara ve komplolara rağmen Fidan'a sahip çıkmakta ve onu görevde tutmaktadır.

Fidan'ın vizyonu, Abdülhamit'in kurduğu isihbarat sistemine ve vizyonuna paralel olduğu algılamasına MIT'in yurt dışı ve Yurt içi olmak üzere hem CIA hemde FBI şeklinde yapılandırmaya benzer olan güçlü vizyonundan anlaşılmaktadır.Bu yüzden de MIT, Müsteşarlıkla değil Başkanlıkla temsil edilerek dahada büyütülmelidir.

Umarım tüm engelleme girişimlerine rağmen bunu başarır. Bir ülkenin gücü o ülkenin isihbarattaki başarısıyla doğru orantıdadır, yeterki o güç adil ve kabul edilebilen ulvi değerlerin peşinde olsun, bu sayede parayla satın alınamayan ve fedakarca görev alabilen ajanların yetişmesi mümkün olabilir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..