Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Halife Hz.Ali'nin "Nehrevan" savaşından, Türkiye'nin "Cerablus" savaşına...

Halife Hz.Ali'nin "Nehrevan" savaşından, Türkiye'nin "Cerablus" savaşına...
 

internetten alınmıştır


İslam Tarihinin en önemli kırılma noktalarından biri de Sıffin savaşıdır...Bu savaş, esas itibariyle siyasi bir nedene dayansa da zaman içerisinde itikadi fanatizmin gelişmesine de temel olmuştur.

Bunun sonucu olarak, Kur'an'ın mesajını anlamaktan yoksun fanatikler Sıffin savaşında Hz.Ali'ye isyan etmiş ve bundan sonra da Hariciler olanak anılan bir aşırılığın başlamasına neden olmuşlardır.

Kur'an'ın merhamet mesajlarını anlamayıp baskı ve zülumle İslam dayatan bu karanlık zihniyet bugün IŞİD(DAEŞ) olarak kendini gösterdi. O gün, İslamın halifesi Hz.Ali'ye isyan eden kafa bugün Türkiye ile savaşıyor.

Şöyle ki; Hariciler olarak anılan sapkın fanatikler de İslamın kutsal "cihad" mesajını saptırmışlardı, bugünki IŞİDçiler de saptırdılar...Onlar da cihadı Müslüman katletmek olarak algılamıştı bugünkiler de Müslümanlarla savaşıyor.

Hariceler, Ashabın önde gelenlerinden Abdullah b.Habbam ve hamile eşini hunharca katlettikten sonra, bir Hristiyanın bahçesinden aldığı bir salkım üzümün parasını ödemekte ısrar eden bir kafaydı...İŞID de İsraile, Esed'e, Hristiyana kurşun sıkmıyor ama Müslümanlara hayatı dar ediyor.

Böyle fanatik düşünce yapısına sahip kişi ve kuruluşlar sonuçta emperyalistlerin emellerine hizmet ederler...Yıllarca yakın çevremizde terör estiren IŞİD'ten aslında en çok zararı Türkiye gördü.

Buna rağmen Türkiye, Suriye'ye müdahil olmakta temkinli davrandı... Ancak, bugün bu temkinin giderek ağır bedelleri olacağı zamanlara geldik... Türkiye, artık temkini değil tedbiri öne almıştır. Olması gereken de budur.

Hz.Ali de büyük bir sabır ve teenni ile Harici sapkınlara nasihatler etmiş, onları Kur'an'ın hakikatine çağırmış ve bir çoğunu da ikna etmişti...İkna olmayıp zulüm yapanlara da hakkını vermişti!!

Zalim bir katil sürüsü haline gelen Hariciler, Nehrevan savaşında Hz.Ali'nin ordusu karşısında perişan olmuş ve böylece insanlık bu baş belasından kurtulmuştu...

O zaman öyle olmuştu yine öyle oluyor...Harici fanatizminin günümüzdeki versiyonu IŞİD de İslam Dünyasının doğal lideri olan Türkiye tarafından bertaraf ediliyor...

Onun yanısıra, PYD/YPG gibi öteki terör unsurları da darmağın olacaklar...Arslan ayağa kalktığında çakallar deliklerine girmek zorunda kalacaklar.

Türkiye, fazla temkinli davranmasından şımaran bölgenin "çakalları" şimdi pençe-i Ali ile perişan olacaklar... Bunun bize olan bedeli ise, bu alçakların kalleşçe yaptıkları terör saldırıları olacak...

Bu süreç tamamlandığında, İslam coğrafyasının gerçek "efendisi" bölgesine el koyacak... Yabanın "ayıları" da, "kurtları" da; bölgenin çakalları da itleri de haddini belleyecek..

Allah yar ve yardımcımız olsun!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..