Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Halkın %60'ı aptal diyen Aziz Nesin halka başımızın tacı diyenlerden daha fazla değer veriyor

Halkın %60'ı aptal diyen Aziz Nesin halka başımızın tacı diyenlerden daha fazla değer veriyor
 

Anlayan için bu bir hakaret ya da aşağılama değil ki… Tıpkı Aysun Kayacı’nın “Çobanın oyu benim oyumla bir mi” demesi gibi. Bunlar aşağılama değil; aşağılama halkı köylüyü varoşu medeniyetin dışında tutup, yaşadıkları izbelere hapsederek başına bez bağlayıp/kara çarşafa sokup, kı… ında şalvar, elinde tespih matah bir şeymiş gibi böyle görüp kabul etmektir.

Çoban aptal bile olsa sevmeliyiz onu… Böyle saçma şey olur mu ya! Çoban neden aptal oluyormuş! Hem çoban olsun hem de üniversite mezunu olsun, nolur ki. İşte o zaman “Çobanın oyu benim oyumla bir mi” diyenin ağzını yırtarım!

Aziz Nesin gördüğü ve kabullenemediği/hazmedemediği bir gerçeği dile getirmiş. Aslında çoğumuz böyle düşünüyoruz. O, düşüncelerini açıklama yürekliliği göstermiş. Kim ister halkının %60’ının aptal olmasını. Ancak bu arada Aziz Nesin’i bu sözünden dolayı değil ama dindar insanları üzen beyanları nedeniyle onaylamadığımı da belirtmeliyim.

Belli kesimler bir kısım ilerici aydınların onların yurt severlik duygularıyla söyledikleri söz ve davranışlarını alarak halkı aşağıladıklarını yıllardır söylerler. Bu propagandalar sonucu halkta da ilerici kimselerin halkı beğenmedikleri, aşağıladıkları algısını oluşturdu maalesef. Bir köye gittiğinizde tuvalete çıkacak sağlıklı bir helâ bulamadıysanız halkı beğenmediğinizi söylerseniz elbette. Ama anlayan için bu beğenmeme aşağılama değil “Niye böylesiniz, daha iyi olmalısınız” anlamındadır.

O birileri sizin hijyenik olmayan tuvaletlerinize iğrenerek girer, yüzünüze gülerler ama kötü kaderinizi değiştirmek için mücadele etmezler. Sizi sevdiklerini söylerler ya sevgileri de gerçek değildir. Oyunuzu almak, paranızı çalmak, emeğinizi sömürmek için size katlanırlar. Ben katlanmam, cahil çobana cahilsin derim ama bir yandan da onu değiştirmeye çalışırım.

Türkiye halkı bu ince noktayı hiçbir zaman göremeyecek ve aydınların kendisini aşağıladığını düşünecek.

Sizin asıl düşmanınız sizi olduğunuz gibi kabul eden (daha doğrusu kabul ettiğini söyleyen) değiştirmeye çalışmayanlardır. Çünkü biliyorlar ki bilinçsiz olur, işsiz güçsüz fakir olursanız onlara muhtaç olur önlerinde eğilirsiniz. Değilse takmazsınız. O zaman Kimi yönetecek, kimi sömürecekler!

Fakirleri sevdiklerini söylerler. Sizler de onlara sempati duyarsınız. Fakirliğinizi değil bilgisizliğinizi, enayiliğinizi severler. 800 liraya bir ay boyunca affedersin eşekler gibi benim fabrikamda çalışanı ben de severim! Fakir olmasan, bilinçsiz olmasan, muhtaç olmasan bunu yapar mısın?

Ben fakirleri de fakirliği de sevmem. Fakirlikten nefret ederim. Fakirlik sevilir mi ya. “Çobanın oyu benim oyumla bir mi” derken, neden bir değil demek isterim. Çoban da okusun (adı/mesleği çoban olsun) benimle bir olsun, oyunu bilinçli ve düşünerek kullansın demek isterim.

%60’ı aptal olduğu söylenen halka duyrulur: Tercihini yap; Kerim Korkut mu, diğerleri mi… Oyu benim oyumla bir olmayan çobana selam olsun, o beni anlar!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..