Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '07

 
Kategori
Projeler
 

Hamle...

Hamle...
 

Uzun bir aradan sonra hem yazma fırsatı bulmak, hem de sıkı bir hamleyi duyurmak çok hoş. Hatırlatmakta fayda var, mesleğim dışında sekiz yılı aşan bir süredir AKUT üye ve yöneticisiyim. Her zaman da bundan gurur duydum. İşte o AKUT, şimdi yeni bir hamle yapıyor, hem de artık herkesin gündeminde olan bir konuda. Küresel Isınma.

Uzun süredir beyinlerde şekillenen düşünce hayata geçirildi. AKUT Küresel Isınma Komitesi kuruldu. Komite ilk toplantısını bu hafta gerçekleştirdi ve bir duyuru yayınladı. Kiminiz bunu geç kalmış bir çaba olarak görebilir, ama bizce doğru zamanlama. Bitirdiğimiz iki koca kış ayı'nı hatırlayınca, anlatılacak birçok bilimsel yazı ve görüşten daha etkili olduğunu düşünüyorum.

En baştan beri öngörülen uzak tarihler artık yok. Tehdit kapıda ve durum "Kırmızı Alarm " . Konu ile ilgili yazmaya devam edeceğim ve destek isteyeceğim, hepimiz için. Ama merak etmeyin minik destekler.

Aşağıda AKUT Küresel Isınma Komitesi'nin duyurusu var, sevgiler, iyi fikirler.


Kuruluş Amacımız ve Hedeflerimiz...
Hayat kurtarmayı misyon kabul etmiş derneğimizin böylesine hayati bir konuda tüm uzmanların küresel ısınmanın etkilerini artık yüksek sesle telafuz ettikleri bir zamanda harekete geçerek bu konuda da üzerine düşen sorumluluk anlayışının bir ifadesi olarak, sahip olduğu misyonu ve vizyonu gereği bireyleri, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına bünyesinde "küresel ısınma komitesi"adı altında yeni bir bölümün oluşması hususunda karar almıştır.

Amacımız ülkemizde ve diğer ülkelerdeki küresel ısınma etkilerini takip etmek, önlemleri ve gelişimi hakkında bilgi edinmek ve bu konuda başta dernek üyelerimiz olmak üzere birey ve toplumları bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmaktır.

Öncelikle komitenin sıhhatli çalışabilmesi için alt gurupların oluşumunu sağlamakla başlanacaktır. Bu konuda ilerleyen günlerde diğer bölge temsilciliklerimizinde katılımları sağlanmaya çalışılacaktır. Kısa bir süre içerisinde yapılacak koordinasyon ve araştırmalar ile konu hakkında bilgi bankası oluşturulacak (Üniversiteler dünya medyası, dünya meteoroloji örgütü, çevre örgütleri, bakanlıklar, vakıf ve diğer ilgili kuruluşlar).

Oluşan bilgi birikimi ve ilave güncel bilgiler ile "Küresel ısınmada bilgilendirme-bilinçlendirme" adı altında sunum-seminer formatları hazırlanacak daha sonra bu çalışmaların yönetim kurulumuzun onayı ile çeşitli, kurum ve kuruluşlara ulaştırılması sağlanacaktır. Küresel ısınmayı durdurmayı hedefleyen öneri ve slogan yarışmaları düzenlenecek.

Dernek binamız içinde uygun görülen bir bölümde ve imkan var ise diğer bölge
temsilciliklerimizde de " küresel ısınma " başlıklı pano hazırlayarak konu hakkında güncel haber, yazı, bilgi ve resimlerin sunulması gerçekleştirilecek.

Web sayfamızın bir bölümünde küresel ısınma ile ilgili güncel ve önemli haberlerin yer alması sağlanacaktır ve bu şekilde çalışmalarımız devam edecektir.

Şimdilik özetle yapılacaklar bunlar olmakla birlikte çalışmalarımızın ve etkinliklerimizin çok daha genişleyerek süreceğini, bundan önce yaptığımız diğer işlerde olduğu gibi bu konuda da derneğimizin misyon ve vizyonuna uygun olarak başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyoruz.

Konuya olan hassasiyeti ve oluşturulması hususunda ivedilikle karar veren Dernek başkanımız Sayın A.Nasuh Mahruki ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ederiz...

"Geleceğimizi birlikte kurtaralım"

AKUT Küresel Isınma Komitesi

 
Toplam blog
: 19
: 1003
Kayıt tarihi
: 04.08.06
 
 

İstanbulda yaşıyorum, asıl mesleğim sigortacılık. Beraberinde 7 yıldır AKUT Arama Kurtarma derneği ü..