Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '17

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Hamsi Izgara

Hamsi Izgara
 

Nefis bir damak tadı....


2 kilogram Hamsi balığını balıkçınızda tatlı su ile iyice temizlettiriniz.

Bir çorba kaşığı kırmızı pul biberi ile 1 baş sarımsağı 2 su bardağı sıvı yağ içerisinde iyice karıştırınız. Ardından balıkları bu karışım ile iyice bulayınız ve 20 dakika kadar bekletiniz.

Diğer taraftan ızgaramızın tellerini balıklar yapışmasın diye ay çiçek yağı ile temizleyiniz.

Ardından balıklar teker teker ızgaramıza yerleştirilerek 10 dakika pişirilirler, ızgara ters çevrilerek balıkların diğer taraflarının da pişmesi sağlanır.

Pişen balıklar temiz bir porselen tabağa yerleştirilerek, salata ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar.

Afiyet olsun.

Not: Balık yanında mutlaka beyaz taze ekmek tercih edilmelidir. Ardından da Çikolatalı beyaz helva alınabilir.

Kaynak: nuri deniz

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..