Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Hangi Filmi izleyelim ?

Hangi Filmi izleyelim ?
 

Herhangi bir filmi tenkit edebiliriz, yargılayabiliriz.

Fakat bunu yapabilmek için yeterli bir bilgiye, yeterli bir şuura sahip olmalıyız. Böyle özellikte bir tenkitçi var mı? “Yok!”dediğimde bir haksızlık, önyargı, zan yapmış olur muyum?

Beğenmek veya beğenmemek!

Beğenip beğenmemek konusunda da yeterli bir bilgiye, yeterli bir şuura sahip olmalıyız.

Kuru kuruya“Beğendim!” veya “Beğenmedim!” demek; o şeyin hakkında doğru, gerekli, yeterli, tam, uyarıcı, yararlı sonuca yol açmaz. Kestirip atmakla, birilerine hakaret etmekle, küfür etmekle, tepki vermekle bir yere varılmaz.

Bir şey yapacaksak o şey veya o kişi hakkında hakiki bir bilgiye sahip olmalıyız. Yoksa tenkit yerine LEŞ yapmış oluruz, o şeyi veya kişiyi bilmeden. Bile bile yaptıklarımız ise ayrı bir konu.

Genelde birşeyi veya bir kimseyi kolayca eLEŞtirebiliyoruz; fakat aynı özelliğe kendimizin de sahip olduğunu fark etmiyoruz, fark edemiyoruz. İşte bunları fark ettirmek için bir çaba harcıyorum. Yoksa hem kendimizi hem çevremizi aldatabiliriz. Fakat bu birilerini salt ideoloji veya salt çıkar için yapılıyorsa, böyle bir erek ve gerek vardır. Bu durumda da siyasalcılar her türlü yalana, hileye, vaade başvurabilirler. Öyleyse partizanlık yapıp böylelerine destek verilmemelidir.

Son zamanlarda insanları oyalamaca, yanıltmaca tarzı ile eLEŞtiri odağı filmi eLEŞtiriciler veya beğenmeyicilere soruyorum.

Hangi filmi izleyelim? Niçin?

Muhatapları buna cevap versin de önerilerini görelim. Bu sayede ben de haklı mıyım, haksız mıyım bileyim de insanları yanıltmayayım.

Fakat bu yazıdan kaç kişi haberli olacak da okuyacak ve doğru yorumlayacak da bir yararı olacak? Okuma, tembelce bir alışkanlık özelliğidir, ne yapabiliriz? Çözüm yolları elbet vardır. Sıra onlara da gelecektir, az okur sayısı çoğalsın, değil mi? Çünkü bir yazı doğru hedefine erişmelidir. En güzel, yararlı, gerekli, yararlı, uyarıcı bir yazının boşa gitmecesi neye yarayacak?

 

Ramazan Gülsen

 
Toplam blog
: 205
: 266
Kayıt tarihi
: 10.06.12
 
 

Tekirdağ, 02.01.1961 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Evli, 3 çocuk bâbâcânıyım. Türkçeci, muha..