Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Hapishanede mahkûma parası yoksa yemek verilmiyor

Hapishanede mahkûma parası yoksa yemek verilmiyor
 

“Adam öldürmüş devlet bir de beslesin mi, suçu işlerken düşünecekti; devletin görevi katil beslemek değildir”

Bir defa insanlar hapse yeni mi giriyorlar? Hapishane, mahkûmluk yüzyıllardır var. Ben hiçbir tarihte mahkûmlara yiyecek verilmediğini duymadım. Yüzyıllardır verilmiş, icat mı çıkarıyorsun!

Yemek veriliyor; işleri hizmetleri görülüyor; ama ücreti alınarak. Adam mahkûm ya, işi yok gücü yok, nereden verecek!

Adam suç işlemiş alıp götürmüşsün. O artık cezası bitinceye kadar senin malın, senin sorumluluğunda. Parası yok yemedi içmedi ve bu nedenle öldü. Doktorlar açlıktan öldü diye rapor verdi. Bütün dünya yüzümüze tükürür! Böyle şey olur mu ya!

Esir kampı mı ki esir kampında bile böyle bir şey yok! Paran varsa yemek var, paran yoksa aç yat. Elektriğin, suyun da parayla. Dışarıdaki adamdan elektrik parası alamıyorsun, mahkûmdan elektrik parası istiyorsun. İmralı’da yatan da mahkûm. Gariban mahkûma yemek parayla, İmralı’da ziyafet bedava. Vermesene erkeksen!

Adam 20 yıl yatacak. Belki fakir, ailesi bakanı edeni yok. 20 yıl kendine bakacak. Nasıl olacak bu. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Hapishanede yiyecek içecek ve diğer masraflarını mahkûm kendisi öder. Devlet hiçbir şey vermez. İçeri atacağına vur. Açlıktan öleceğine öyle ölsün!

Konunun detayını bilmiyorum, bilmek de istemiyorum; abuk sabuk bir gerekçe vardır. Belki hani dışarıda hayat zor bazı insanlar bilerek suç işleyip nasılsa devlet bana bakar diyerek hapse giriyorlar ya bunu önlemek için mi acaba?

Suçlu diye mahkûm ne yapacağız yani, cezasını veriyorsun işte. Gardiyanların her akşam bir de dayak atsın istersen. Kerim Korkut cezaların az olduğunu söylüyor ama böyle rezillikleri kabul edemeyiz. Mahkûmlara bakmak zorundasın. Zorla çalıştıramazsın da… Kendisi isterse dışarıda neyse ücretini verirsin, meslek öğrenir para biriktirir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..