Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Haram

Haram
 

Haram


Nedir bu olup bitenler? Neden islam coğrafyası allak bullak. Her gün yüzlerce din kardeşimizin canına kıyılıyor. Ölen kim? Öldüren kim? Suçları ne ölenlerin? Kaldı ki cezayı ancak  Yüce Allah(c.c) verir. Kulun haddine mi? Hele hele Yüce Allahın(c.c) yarattığı insan olsun, hayvan olsun, bitki olsun  bir canlıya zarar vermek en büyük günah dinimizde.   

 İsra Suresi 33.Ayet ''Allahın haram kıldığı canı haksız yere öldürmeyin''                                        

Nisa Suresi 93.Ayet''Kim bir mümini kasten öldürürse, onun cezası, içinde devamlı kalacağı     cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lanetlemiş ve büyük azap hazırlamıştır.''                            

Maide Suresi 32.Ayet''  Kim bir cana kıymamış ya da yeryüzünde bozgunculuk  yapmamış olan bir kimseyi öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş  gibidir.'' 

Yüce dinimizde haramdır cana kıymak. Yüce Allah'ın(c.c) emri. Peki Suruç'ta acımasızca katledilen o canlar can değil miydi?  Gencecik insanlar. Amaçları Kobani'de yaşananlara dikkat çekmek. Kobani'de yaşayan ve ölümle burun buruna olan sivil insan ölümlerini kınamak.

İnsan insandır. Yüce Allah'ın(c.c)  yarattığı kutsal varlıktır. Bu Türk'tür. Bu Kürt'tür. Bu Laz'dır. Bu Çerkez'dir. Sonuç itibariyle insandır. Müslümandır.  Sinsice yaklaş ve ölüm saç. Kalleşçe. Düşman bile mert olmalıdır. Yok öyle kalleşçe cana kıymak. Sen müslüman değil miydin? Cana kıymanın büyük suç olduğunu bilmez miydin? Benimki de soru mu şimdi? Bilseydin kıymazdın onlarca gencecik cana.

Şimdi onlarla senin arandaki fark, sen cehennemlik, onlarca cennetlik. Ver Yüce Allah'a(c.c) hesabını canların. Verebilirsen ver bakalım.

 
Toplam blog
: 193
: 183
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

1957 Erzurum doğumluyum. 1982 -9 Eylül Üniversitesi   İktisadi veTticari Bilimler Fakültesi   Maliy..