Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Haremlik selamlık sınav mı? Bizim çocuklara kıyak mı?

Haremlik selamlık sınav mı? Bizim çocuklara kıyak mı?
 

YGS sınavında haremlik selamlık okulu duyduğumda ilk aklıma gelen nedense acaba bu okulda sınava giren öğrenciler hangi dershanenin öğrencileri, kimlerin çocukları ve sınavdan kaç puan alacaklar diye sorular geldi.

Haremlik selamlık olarak mı? Seçildi bu okul yoksa amili veled yakinimdir projesi ile skandal mağduru olmadan sınavda başarılı olmalarını sağlamak için mi?

Belki aşırı düşünüyorum ama geçen yıl ki, sınav vukuatları ortada ayrıca soruların cemaat dershanelerinden yayınlandığı bilinmesine rağmen hiçbir tedbir alınmadı. Şimdi gelip bunun tesadüf olduğunu düşünmemi bekleyemezsiniz herhalde…

Ben gayet ciddi olarak şunu düşünüyorum…

Öncelikle bu okulda sınava giren öğrencilerin kimlikleri açıklanmalı ve okudukları okul ile hangi dershanelere devam ettikleri ve bu sınavdan aldıkları puanlar açıkça belirtilmelidir.

Muhtemelen bu öğrenciler çok başarılı öğrencilerdir ve bu sınavdan gayet yüksek puanlar alacaklardır diye düşünmekteyim.

Nasıl ki, SBS sınavından sonra sessiz sedasız yapılan 3. yerleştirme ile amili veled yakinimdir denilerek başarı derecelerinle o okulların kapısından dahi geçemeyecek olanlar Anadolu liselerine yerleştirildiyse bu sınav ile de yine birilerine bir yerlerde üniversite kapıları açılacaktır.

Diğer tarafta garibim gece gündüz sınava hazırlansın…

Haremlik selamlık değil, haramlık günahlık sınav anlayışıdır açıkçası bu…

Öncelikle bu okul düzeninin nasıl oluşturulduğu, bu işte kimlerin parmağı olduğu tespit edilmelidir. Tabi bunu yapacak, o yapılanmanın içinde yer almayan yetkili birileri bulunursa…

Burçak YAZICI 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..