Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '10

 
Kategori
Haber
 

Haşhaşiler’den Bugüne Terör…

Yeryüzündeki ilk siyasi terör hareketi olan Haşhaşiler, Selçuklu devletinde tamı tamına 200 yıl korkuya neden olduklarında birçok devlet adamını katletmişler.

Peki, ilk terör belamız olan Haşhaşiler kimdir?
Haşhaş yiyen ve haşhaş müptelası oldukları için Haşhaşiler olarak anılmakta olup, suikastlarında hançer kullanmaları tarihte belgelerle anılmaktadır. Liderleri Hasan Sabbah 13. yüzyılda Moğollar tarafından ortadan kaldırılmıştır. Hasan Sabbah terörizmin kurucusu olarak kabul edilmektedir.

Ermeni çeteler Anadolu’da binlerce Türkü katlederken, özellikle Erzurum, Iğdır, Kars ve Van’da yaptıkları katliamların izleri yıllar sonra açılan toplu mezarlarla ortaya çıktı.

1960’lı yıllarda başlayan sağ sol çatışması ile sahnelenen oyunlar ile kardeş kardeşi vurdu ve binlerce insan bir hiç uğruna öldü.

1975 yılında Asala ile yeniden hortlayan Ermeni terörü ile 1983 yılına kadar yurt dışındaki büyükelçilik ile temsilcilerimize terör saldırıları düzenlendi ve dışişleri mensuplarımız şehit edildi.

Hasan Sabbah’ın kurucusu olduğu Haşhaşiler ile başlayan Terörizm ile hep yaşamak zorunda kaldık.

Dünya Terörizm arenasında anılan ETA, IRA, RAF, El Kaide ve Kızıl Tugaylar gibi terör örgütleri arasında en kanlı örgütün PKK olduğu gözlemleniyor.

27 Kasım 1978 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde kurulduğu bilinen PKK örgütünün gerçekleştirdiği eylemlerde binlerce vatandaşımız yaşamını kaybetti.

Geçmişten günümüze hep terörden zarar gören bir millet olduk. Günümüzde terörizme karşı tek bir vücut gibi hareket etmesi gereken siyasilerin hep birbirlerine “tuk aka” muamelesi yapmalarına bir anlam verilemiyor.

Özellikle Ak Parti ile MHP’nin meclisteki atışmaları 1980 öncesinde kardeş kardeşin yaptığı kavga gibi anlamsızlık örneği sergiliyor.

email: ferhatyildirim34@gmail.com

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..