- Kategori
- Yemek - Mutfak
Haşhaşla yapılan kek tarifi

haşhaşlı kek
Siz değerli blog okurlarına güzel bir kek tarifi olan haşhaşlı kek tarifini paylaşacağım umarım beğenirsiniz.
Haşhaşlı Kek İçin Gerekli Malzemeler ;
3 adet yumurta
1 bardak toz şeker (su bardağı)
1 Su bardağı Yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Adet Kabartma tozu
2 adet limon kabuğunu rendesi - 1 limonun yarısını sıkacağız suyu lazım
3 veya 4 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 çay kaşığı toz zerdeçal çok dolu olmayacak
2 su bardağı un
Üzeri için 1 avuç iri çekilmiş ceviz
Yoğurtlu Haşhaşlı Kek Tarifi :
24 cm'lik kek kalıbını yağlayıp un serpelim,
Kek çırpma kabına önce yumurtaları kırıp sonra toz şekeri ekleyip mikser yardımıyla toz şekerler eriyene kadar çırpalım
Yumurtaların üzerine yoğurt, sıvı yağ, limonun suyu ayrıca kabuklarını koyup karıştıralım, en son zerdeçalı (şart değil) ve haşhaşı ekleyelim karıştıralım,
En son unu eleyip üzerine kabartma tozunu koyup karıştıralım, önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbına kek hamurunu koyup, üzerine cevizleri serpiştirelim,
175 dereceye ayarlayıp önceden ısıttığımız fırına kek kalıbını yerleştirip pişirelim, 25 dakika sonra fırının kapağını açıp kontrol edelim eğer üzeri kararmaya yüz tutmuşsa fırınınızın ısısını düşürerek pişirmeye devam edin, 10 dakika sonra kürdan batırıp kontrol edip içinin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz, eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişme işlemini sonlandırıp keki fırından çıkarın kek kalıbı ılınınca keki kalıptan çıkarıp, soğuyunca servis edin,
Not ; Dilerseniz limon yerine portakal suyu ve kabuklarını kullanabilirsiniz
Afiyet olsun.
Kaynak: Haşhaşlı kek
http://www.tariflerim.gen.tr/hashasli-kek.html