- Kategori
- Yemek - Mutfak
Haşhaşlı krem karamel

MALZEMELER:
*2 yumurta
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı haşhaş
*1 yemek kaşığı margarin
*1 adet vanilya
KARAMELİ İÇİN:
*8 yemek kaşığı yoz şeker
*2 yemek kaşığı su
YAPILIŞI:
*Toz şeker ve su tavaya alınır ve kısık ateşte esmerleştirilir (karamelize edilir)
*Sudan geçirilen kaselere bölünür
*Kaseler etrafında çevrilerek karamel kaselerin yanlarına da bulaştırılır
*Yumurtalar,un,nişasta ve haşhaş tencerede tel çırpıcı ile karıştırılır
*Süt ilave edilip orta ateşe konur ve karıştıra karıştıra pişirilir
*Kaynayınca 2-3 dakika kısık ateşte pişmesi sağlanır
*Pişen kremanın altı kapatılıp margarin ve vanilya eklenir, 3-5 dakika çırpılır
*Krema, karamelli kaselere bölüştürülür
*İlk sıcaklığı geçince buzdolabına konur
*Soğuyunca ters çevrilerek servis edilir
AFİYET OLSUN