Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '17

 
Kategori
Deneme
 

Hastalanarak Ölmek Normal Ölüm Değil

Hastalanarak Ölmek Normal Ölüm Değil
 

Hastalanarak ölmek normal ölüm değil kaza gibi bir şey; çünkü vücut normalde hastalanarak değil tükenerek ölür.

Adamın vücudu sıfır km, kalbinde sorun var öldü gitti; şimdi bu ne! Motorda bir arıza var, araba çalışmadı kaldırıp atalım o zaman. İnsanı gömüyoruz işte.

On yaşındasın nefes alamadın öldün, bunlar normal ölüm değil, kaza gibi bir şey. Vücudunda bir şey yok ki nefes alsa ölmeyecekti.

Kalp krizi ve diğer hastalıklar da aslında bir nevi kaza. Hiçbirinde vücut tükenmiyor, organlar sağlam. Normal yani gerçek ölümde vücut tükenir; kalbin çalışamaz, nefes alamazsın, organlar bitmiştir…

Sapsağlam vücut, bir şey oluyor, kişi ölüyor, öldü diyorlar; bu ölme değil ki kazayla (veya çözülemeyen bir sorunla) hayatını kaybetmek; o sorunu çözsen ölmeyecek.  Ama gerçek ölümde ne yapsan artık vücut bitmiş, ömür dolmuş; öyle şurasına burasına bakayım da tamir edeyim araba çalışsın diyecek halin yok.

İşte insanlar bu durumu ayıramıyorlar ya da ayırmıyorlar. Kişi hastalıkla değil de yaşlanma sonucu ömür dolup vücut tükenerek yatağında normal ve beklenen bir şekilde öldüyse asıl ölüm bu. Diğer ölümler durdurulabilinir.

Normalde insanlar böyle ölür. Diğerleri herhangi bir nedenle hayatını kaybetmek. Doğal ölümde neden yoktur, neden ölümün kendisidir.

Şimdi normal şekilde ölen çok az. İnsanlar ölmüyor hayatını kaybediyor ikisi çok farklı. Hayatını kaybedenler ömrünü dolduramadan ölüyor. Bu yüzden hayatını kaybedenlerin ölümleri baz alınamaz. Kişi hayatını yaşadı, dediğimiz şekilde herhangi bir hastalık sonucu değil (hastalanıp ölse bile)ömrü dolup vücudu tükendiği, yani artık ölmesi gerektiği için öldüyse esas alacağımız ölüm durumu budur. Ve bu şekilde ölüm öyle 60-70 yaşlarında olmuyor, 90 yaş üzeri oluyor; çünkü vücut (doğal yaşamla) ancak bu kadar zamanda tükenebiliyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..