Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Hatay Reyhanlı patlamaları Suriye, Ortadoğu

Hatay Reyhanlı patlamaları Suriye, Ortadoğu
 

Reyhanlı merkezde on beş dakika aralarla meydana gelen patlamada kırktan fazla ölü ve yüzden fazla yaralı olduğu açıklanıyor. 

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen arka arkaya gelen şiddetli patlamalar Türkiye’yi şok etti. Görüntülerde halk büyük bir panik içinde. Patlamanın bıraktığı iz, yıllarca görmeye alıştığımız Irak ve Suriye görüntülerini andırıyor. Yıkılan binalar, tahrip olan araçlar, cadde içindeki toz duman ve sağa sola kaçışan insanlar savaş yeri gibi. Günümüzde savaşlar görünmeden aniden kapıda beliriyor. Terör savaşlarına karşı her zaman uyanık olmak ilk şart. Güvenlik güçleri, istihbarat birimleri halka güven vermeli.  Birkaç yerde ve birkaç araçla meydana gelen büyük patlamalar bu anlamda düşündürücü.

Muhalefet tarafından sık sık dile getirilen Suriye sınır güvenliğini  sağlamanın zorluğu Suriye olayının başından beri tartışılan konuydu.

Türkiye ve Ortadoğu’da oynanan oyunlar ve yazılan senaryolar gerçekleşiyor. Arap Baharları ile birlikte Türkiye’yi de işin içine çekme süreci emperyalist güçlerin olanca çabaları ile devam ediyor.

Suriye üzerine Amerika’nın kırmızı çizgileri var. Suriye muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığında Amerika müdahale edecek. Kimyasal kullanıldı, az kullanıldı, kullanılmadı tartışmaları sürüyor.

Türkiye’nin kırmızı çizgileri soldu. Jetimiz düşürüldüğünden bu yana, “Kimse Türkiye’nin g ücünü denemeye kalkışmasın!” cümlesini tekrar edip duruyoruz. Kolay değil ateşe bulaşmak. Amerika bile başından beri çekiniyor ateşe girmekten kıtalar ötesinden. Kaldı ki, Suriye bizim kapı komşumuz.

Reyhanlı patlamaları ile ilgili yapılan yorumlar genelde Suriye’yi işaret ediyor. “Barış sürecini baltalamak isteyenlerin eli var.” deniyor. Bunun yanında, başbakanın tahrik edici kışkırtıcı konuşmalarına dikkat çekiliyor.

Her şeye rağmen soğukkanlı olmak gerekiyor.

Türkiye kurulan tuzaklara düşmemeli.Ortadoğu'nun çıkmaz bir bataklık olduğu ortada.

Cephe savaşları  bitti. Terör savaşları en güçlü ülkeleri bile zor durumda bırakıyor.

Ortadoğu ateş içinde. Mümkün olduğunca ateşten uzak durmak, uzman, ileri görüşlü, becerili ve nitelikli yöneticilerin işi.

Dileriz, ateş yurdumuzu sarmasın.

Saldırıyı şiddetle kınarken, kaybettiğimiz vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifalar diliyoruz. Hüseyin Seyfi.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..