Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '06

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Havalar sizi nasıl etkiliyor?

Güne başlarken camdan dışarı baktığınızda havanın açık yada kapalı olması sizi nasıl etkiliyor? Benim sabah kalkınca hava kapalı ise içimi bir sıkıntı alır. Ruh halim hava ile o kadar bağlantılıdır ki... Tüm enerjimi kapalı havalar alır götürür.

Ya sizin için nasıl? Günlerdir dışarıda kasvetli bir hava var. İçim öylesine daraldı ki anlatamam. Güneşi özledim. Güneş olamalı ki dışarıda enerjimi kazanayım. canlı ve neşeli olmam için güneşe ihtiyacım var. Yaz en sevdiğim mevsimdir. Çünkü doğa ile birlikte bende canlanırım. Yaşam daha bir güzel gelir. Güneşli bir güne uyanmak hepimizi dinamik kılmaz mı?

Güneş tüm canlılar için yaşam kaynağı değil mi? İlkbahar ve yaz aylarında tüm bitkiler yeşermez mi? En güzel meyvalar yazın olmaz mı? Nereye bakarsanız bakın her yerde canlılığı yaşamı görmez misiniz? Ya kapalı havalarda her yer karanlık değilmidir? Sokaklar bomboş, herşey içine çekilmiş bir durumdadır. Ortamda bulunan kasvet sonunda sizi de içine alır. Sizde daralırsınız.

Güneşli havalar kıyafetlerimizi bile etkiler. Canlı kıpır kıpır şeyler giymek isteriz. Güneşle uyumlu, yaşama sevincimizi yansıtacak kıyafetleri tercih ederiz. Kapalı havalarda da nedense koyu renkleri giyeriz.

Ne olursa olsan havanın kasvetine kendimizi kaptırmayalım. Yoksa o günlerde yaşama sevinci yerine yaşamak zorunda olduğumuz kötü günler olarak hayatımızda yer ediyorlar. İçimizde ki sıkıntıyı bir kenara atalım. Her kışın ardından bir baharın geldiğini düşünelim. Hergünün yaşanması gerektiğini ve güzellikleri olduğunu düşünelim. Her günün güzel bir yanını bulmanız dileğiyle...

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..