Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Havanın bulut hali

Havanın bulut hali
 

Bu sabah, bulutlar sardı gökyüzünü. Her zamanki gibi değildi sanki. Bulunduğum yerin sağ tarafı kapkara bulutlarla kaplıydı. Sol tarafsa, tam tersi, bulutsuz parlak bir mavilikle.

 

O kadar hızlı hareket ediyorlardı ki, takip etmekte zorlandım. Her an yer değiştirip, farklı bir şekil aldılar. Sonra, bir başka ve bir başka şekil. Koşturdular adeta. O zarif ve dans eder gibi hareketlerinden eser yoktu. Hepsi de bir yerlere yetişmeye çalışıyor gibiydi.

 

Dedim ya, şekilden şekile girdiler. Bazen iki başlı bir kaplan oldular, açarak ağızlarını savaşa doğru koştular. Kimi zaman bir anne, kucağında bebeği, o malum resme aktılar. Arada küçük pencereler oluştu, mavi gökyüzüne açıldı.

Yağmur pencerelerden aktı, rüzgar fırtınaya döndü, ağaçlar daha bir sağlam durdu sanki. Şimşekler çakarken ve gök gürültüleri yükseldi. 

Mavi, beyaz ve gri sardı gökyüzünü. “Grinin ne çok da tonu varmış” dedirtti.  Bugün bulutlar bir başkaydı. Sardılar başımızın üstünü, aktılar hızlıca. Renkler, şekillerle donandılar. Hep aynı olanlar, bu pazar, farklıydılar.

Çimen Erengezgin 

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..