Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayal etme yeteneğini yitirenler, yaşayan ölülerdir !..

Hayal etme yeteneğini yitirenler,  yaşayan ölülerdir !..
 

Hayalin varsa varsın :)


Hayallerimin kadını!...

Hayallerim gerçek oldu...İşte hayalimdeki adam !...Hayalimdeki eve kavuştum..hayalimdeki araba..hayalimdeki çiftlik...vb.binlerce hayal kurgular...

İşte yaşamanızın sırrı burada...Umut...hayal...istek...Hedef...Ve yine hayal !...

Hayaller… Kimi zaman eşsiz renk şöleninin hakim olduğu bir gökyüzünde gün batımını izlerken sahilde, kimi zaman sessizliğin hakim olduğu bir zaman diliminde doğanın kucağında oturmuşken bir Zerdüşt misali, kimi zaman da gecenin büyülü karanlığının hakim olduğu yıldızlarla bezenmiş bir gökyüzüne ilişmişken gözler… Beliriverir çoğu kez; beynin kıvrımlarımdan süzülmekte olan düşünce kırıntılarının içerisinde. Ardında ise dudaklarda bıraktığı garip bir tebessüm kalmıştır sizlere, bir hatıra misali.

Hayaller değil midir ki hem; yüzlerce rutinlerin ördüğü kafeslerimizde yaşamlarımızı girdaba sokmaktan bizi alıkoyan ve birazcıkta olsa nefes alabilmemizi sağlayan?   

Klişelerle yaratılmış kısır bir hayat döngüsü içinde, amansızca sürüklenmekte olan bir güruh tarafından, oysa ne kadar da küçümsenir oldular, son zamanlarda. Hayal kurmayı becerememiş bu insanlara aslında her şeyin hayal etmekle başladığından bahsetmek, anlamsızlığın derinliğinde boğulmaktan başka ne olabilirdi ki? Oysa bilselerdi ki, adına düzen denilen bir kaosta var olabilmenin yegâne yolunun hayalden geçtiğini, hala ısrar ederler miydi; hayale karşı sürdürdükleri bu aşağılayıcı tavırlarında, bilinmez?  

İnsanoğlunun, yeryüzündeki var oluşundan itibaren yarattığı her şey, hayal etmekle başladı. Evet, her şey hayalle başladı çünkü; Edisonlar, Einsteinlar, Karl Benzler, Lilienthallar… Dünyada geniş yankılar uyandıran ve teknolojinin hız kazanmasında önemli yeri olan buluşlarına, hayal basamaklarından çıkarak ulaştılar. Çünkü onlar hayal etmenin keşfetmek olduğunun ve özünde sınırsız yaratıcılık olduğunun bilincindeydiler.

"Hayal kurabilirsiniz, onu gerçekleştirebilirsiniz. Her şeyin bir fareyle başladığını asla unutmayın." diyen W. Disney’ e kulak tıkamak, gerçekle ne kadar bağdaşabilir ki? Disney’in, küçük bir otel odasında gördüğü, yuvasından çıkan sevimli fındık faresinden aldığı ilhamla ortaya çıkardığı ve tren seyahatleri sırasında geliştirdiği “Mickey Mouse” dünyada geniş yankılar uyandırdı. Ardından “köpek Pluto”, “Goofy” ve “Donald Duck” gibi sevilen karakterleri yaratarak ününü parlatan Disney, yarattığı zincire son olarak Disneyland’ ı da ekleyerek dünyanın en büyük eğlence parkını var etti.

Rutin hayat döngünüzde zamanınızı doldurmaktayken, beyninizin kıvrımlarında hayallere rastlamıyorsanız artık; hayal etmiyorsunuz demektir. Bu da yaşamayı bırakalı çok olduğunuzun aşikâr bir kanıtıdır.  

“İnsanlar ancak hayalleriyle yaşar ve biraz yaşamaya başlayınca tüm hayallerini kaybederler.” diyen Voltaire’ inde belirttiği gibi, hayat klişesi içerisinde birikerek devleşmeye yüz tutmuş ve bizim perspektifimizle “olumsuz” olarak etiketlendirdiğimiz bazı durumlar, beynimize zaman zaman perde çekebilir. Ama o perdeye inat sımsıkı tutunabilirseniz hayallerinize, yaşamaya başladığınızı göreceksiniz.  

“Peşinden gidebilecek kadar cesaretiniz varsa, bütün rüyalarınız gerçek olabilir.” diyen W.Disney’ in sözünü, hayal sahnesinde var ettiğiniz yaşamlarınızın her bir döngüsüne kazıdığınızda, rüyalarınızı gerçeğe dönüştürmek için önemli bir adım atmış olduğunuzu fark edeceksiniz.

Hayallerle dolu bir hayal sahnesinde, dans etmeniz dileğiyle…

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..