Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '20

 
Kategori
Deneme
 

Hayallerimiz

 İnsanın hayatına anlam katan, yaşamını renklendiren, insana yaşama sevincini veren, insanı sınırlandıran ve sınırsız kılan hiç kuşku yok ki hayallerdir, çünkü insanın hayatı kurduğu hayaller ekseninde şekillenir. Hayal kurmayan insan yoktur lakin hayallerinin gerçekleşmesi için bütün imkânlarını seferber eden insan çok azdır. Hayallerinin peşinden koşmak için hayale koşulan yolun niteliği ve niceliği çok önemlidir.Hayallerimiz ile biz arasındaki her zorluğa katlanıldığı vakit amaca ulaşmak kolay olacaktır. Şunu da unutmamak gerekir ki hayallerimizin önündeki en büyük engel biz kendimiziz. Kendini aşmayan bir birey hiçbir engelin üstesinden gelemez.

İnsanın hayatı kurduğu hayallerle sınırlıdır ancak.Sıradan, rutin bir hayat yaşa, hiçbir çaba gösterme, onun bunun dediğini kafanda ve yüreğinde büyütüp kendin olmaktan vazgeç, armut piş ağzıma düş mantığıyla hareket et ve sonra da hayallerinin gerçekleşmesini bekle. Üç kuruşa beş köfte devri çoktan bitti. Hayat ucuz değil artık, hayallerin gerçekleşmesinde insanın kendini tanıması, sınırlarını bilmesi, yeteneklerinin farkında olması da çok mühimdir.Hayallerin suya düşmesinin temelinde de gerekli şartların sağlanması için bir çaba gösterilmemesi yatar.Hayalleriniz ne kadar büyükse cefasıda sefası da o kadar büyük olacaktır.Nasıl ki kemik eti ayakta tutuyor, çabada hayali ayakta tutup gerçeğe dönüştürür. Azim,çaba, kararlılık, sabır insanın tasavvur ettiklerini ete kemiğe büründüren önemli kavramlardandır. Bilgi bile insanın hayal gücüne göre şekillenir.Sıra dışı bir uçağı hayal eder ve hayal ettiğiniz uçağın tasarımını ve işleyişini kelimelere döküp onu bilimsel olarak var edersiniz. Bilim ancak insanın hayal dünyasına göre değişip gelişir ve şekillenir Bundan dolayı hayallerimizi büyük tutup bilime katkı sunmalıyız ki toplum kendini küllerinden yeniden var etmeyi başarırsın.Sabahtan akşama kadar televizyon izleyerek, kendini akıllı telefona hapsederek, hayatını ve geleceğini bilgisayar oyunlarına feda ederek, benim hayallerim var onları gerçekleştireceğim demek büyük bir yanılsamadır.Başkalarının hayalleriyle hayatımızı sürdürmek zamanla bizi değersizleştirip bitirecektir. Bunun farkında olmak gerekir

Hayali olmayan bir birey bitmiş, hayalden yoksun bir toplum ise yok olmaya mahkûm etmiştir kendini. Hedefi olmayan gemiye rüzgâr bile yardım edemez sözünden olduğu gibi hayali olmayan ve bu uğurda varını yoğunu feda etmeyen toplumlarda da huzur olmaz, üretim sıkıntısı yaşanır, bireylerin geleceğe dair bir beklentisi yoktur, eğitim ve öğretimde hiçbir zaman istenilen seviyeye ulaşamazlar, ekonomileri pamuk ipliğine bağlıdır. Bu tür toplumlar ancak hayal edip hayallerinin gerçekleşmesi için gece gündüz uğraş verirse felaha kavuşur.Başkaları hep hayal edip gerçekleştirecek biz her daim takip mi edeceğiz. Bu aczimizin, tembelliğimizin farkına varıp kendimize çekidüzen vermeden bir ileri iki geri yolumuza devam edeceğiz ne kadar yol aldıysak artık. Hayaller yaşam tarlasından geçerken elimizden yüreğimizden ve gönlümüzden toprağa düşen tohumlardır. Tohum ve tarla için de çalışıp çabalamamız gerekir ki hayaller vücuda gelsin. Unutmayın geleceğiniz sadece sizin hayal gücünüzle sınırlı olacaktır  (BrianTracy). 

 
Toplam blog
: 53
: 63
Kayıt tarihi
: 16.12.19
 
 

Zaman su gibi akıp giderken yaşadıklarımın bana kattığı duygu ve düşünceleri kalıcı hale gelmesi ..