Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayalleriniz keşfedin!

Hayalleriniz keşfedin!
 

İnsanın hayatında mutlu olmasının en önemli şartlarından biri sevdiği şeyi yapmasıdır. Fakat birçok kişi ne istediğin ibilmediği gibi hayal ettiği şeyin ne olduğunu bulmak içinde yeterince gayret sarfetmez.

Çevrenizde, okuduklarınızda ve ya seyrettiğğiniz mutlu insanlar büyük ihtimalle sevdikleri işi yapıyorlar, istedikleri hayatı yaşıyorlar, inandıkları bir şeyler için uğraşıyorlardır. Parayı bu anlamda dikkate almayanlardan bahsediyorum tabiki.

Pekala ne yapmak istediğinizi bilmiyorsanız ne yapacaksınız? Eğer rüyanızın ne olduğunu bilmiyorsanız? İşten işe koşan, gewce gündüz çalışan, iş ve ev işleri dışında sadece uyumaya yada beslenmeye vakit ayırtabilen bir çoğumuz gibi hayallerimizin ner olduğunu bulmak için uğraşamıyoruz. Ama lütfen pes etmeyin ve aşağıdaki önerileri okuyun;

Hobileriniz neler?
Hobiler, kişinin zamanını geçirmeyi sevdiği şeyler anlamına gelir. Hobilerinizle ilgili bir şeyler yapmayı düşünebilirsiniz. Her hobinizle ilgili neler yapabileceğinizi düşünün.

Doğal yetenekleriniz neler?
Bazılarımızın sesi güzel, bazılarımız çok güzel resim çizebiliyor. Bazılarımızın hafızası çok güçlü, bazılarımızın refleksleri çok hızlı. Şimdi bu özelliklerinizii ve bunlarla bağlantılı olarak neler yapabileceğinizi düşünün.

Kiminle çalışmayı isterdiniz?
İnsanın sevdiği şeyi yapması kadar sevdiği kişi ile birlikte yapmasıda önemlidir. Bazen çok önem verdiğiniz yada sevdiğiniz bir kişi ile ne yaptığınız farketmeksizin mutlu olabilirsiniz. Bu kişileri listeleyin yada spesifik meslekleri listeleyin(doktor, programcı, sporcu vb.) ve kendinize o anlamda ne tip fırsatlar yaratabileceğinizi düşünün.

Neyle çalışmayı seversiniz?
Sevdiğiniz şeylerle çalışmak sizi mutlu edecektir. Arabalara düşkün birisi bir araba fabrikasında yada Formula organizasyonunda, bilgisayar seven vbiri bilgisayar ile çalışmayı tercih edecektir. Sevdiğiniz şeyleri kullanabileceğiniz alternatifleri düşünün.

Hangi ortamları seversiniz?
Sevdiğiniz ortamda mutlu olursunuz. Ofis, açık hava, kurumsal bir şirket yada deniz vb. Şimdi sevdiğiniz ortamları tanımlayın ve buna göre ne alternatifleriniz olabileceğini düşünün.

En çok mutlu olduğunuz anları düşünün.
Hayatınızda sdizi çok mutlu eden anlarınız olmuş ise o anları tekrarlatacak yada sizde aynı duyguları oluşturacak ortamları yaratmayı deneyebilirsiniz. Örneğin yeni bir hobi, bir yarışmayı kazanmak vb. Siz mutlu edecek bu tipte şansların etrafınızda olup olmadığını inceleyin.

Kendinize bir vizyon çizin.
Vizyon sadece şirketler için değildir. Ulaşmak istediğiniz hayalinize giden yoldaki ilk adımınızdır. Şimdi hayalinizin, rüyanızın ne olduğunu iyice bir düşünün, onu gerçekleştirirken kendinizi hayal edin, nerede olduğunuza ve çevrenize bakın, kimlerle birliktesiniz, nelerle çalışıyorsunuz, nasıl fayda sağlıyorsunuz görmeye çalışın. Bunları yazın ve vizyonunuz yapın.

Yol haritası çıkarın.
Nereye gideceğinizi biliyorsanız artık iyi bir yol haritası çıkarabilirsiniz demektir. Mümkün olduğunca adım adım belirlemeye çalışın.

Beyin fırtınası.
Bazen aynı hedefe giden birden fazla yol olabilir. Size en uygun yolu çevrenizdekilerle yapacağınız beyin fırtınası ile belirleyebilirsiniz.

Araştırma yapın.
Hayalinize ilişkin bilmediğiniz bir şey kalmasın, herşeyi öğrenmeye çalışın. O konuda uzman olun.

Başkaları ne yapıyor?
Sizin rüyanızı yaşayan diğerlerinin ne durumda olduklarını nasıl yaşadıklarını inceleyin. Mümkünse akıl danışın.

Pratik yapın.
Yapmak istediğiniz her işte pratik yapmak sizi mükemmele yaklaştırır unutmayın.

İlham alın.
Aynı hayalin peşinden koşmuş başkalarının deneyimlerini öğrenmeye çalışın ve onlara danışın. Size ilham verecek şeyleri, örneğin şiirleri ve dergilerdeki resimleri, toparlayın. Motivasyonunuzu artıracak şeyleri okuyun.

Motive olmak
Sizi yolunuzda tutacak şekilde kendinizi motive edin. Motivasyon ve odaklanma başarının anahtarıdır. Nelerin sizi motive ettiğini belirleyin.

Basitleştirin
Tamamen hayalinize odaklanın. Birden fazla şeye odaklanarak dağılabilirsiniz. Basitleştirin ve sadece ona odaklanın.

Düzenli zaman ayırın.
Hergün yarım saat hayalinize erişmek için zaman ayırın.

Hata yapmaktan korkmayın.
Hata yapmaktan kormadan ilerlemlisiniz. Önemli olan hatalardan çıkarılacak derslerdir. Her düştüğünüzde daha güçlü ve hırslı kalkabilmeniz gerekir.

Hatırlanmak istediğiniz gibi yaşayın.
Nasıl hatırlanmak istiyorsanız ona göre yaşamanızı öneriyorum. Hayallerine erişmiş biri olarak mı yokda ulaşamamış biri olarak mı? Siz karar verin.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..