Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayat amacınız nedir ?

Hayat amacınız nedir ?
 

BU DÜNYAYA NEYİ  DENEYİMLEMEYE GELDİĞİNİZİN FARKINDA MISINIZ ?

Bizler bedensel bir varlık olmanın yanı sıra içimizde dokunamadığımız, göremediğimiz bir yerlerde bir ruh taşırız. Ruhun Allah katından ,dünya alemine geçişi aşaması tamamen sırlarla dolu bir süreçtir. Semavi alemde ışığın bir parçası olan ruh, yolculuğu süresince tüm bildiklerini yuvada bırakarak bedenlenmek üzere dünyamıza gelir.

Burada onu bekleyen ailesi ile birlikte yaşam çizgisinde yol alır. İşte bu çizgide yürümeye devam ederken hep bir bilinmeze özlem duyar. Bir eksiklik, bir yarımlık hisseder. Yaşamı süresince bu bütünlüğü sağlamak pekte kolay olmaz. Yaptığı her işte ,deneyimlediği her ilişkide  bir tuhaf his vardır içinde  bir yerlerde... Sanki bir şeyleri kaybetmiş de bulamıyormuş  duygusuyla....

İşte bu eksiklik, yarımlık, kopup geldiği semavi alemin ışığının özlemidir. Maddesel dünyada hayat amacından tamamen uzak yollarda debelenip duran ruh, derinlerden bir yerden bütünlük duygusuna kavuşmanın özlemiyle yanıp tutuşuyordur.

Bu dünyaya gelirken her birimiz bazı konularda deneyim kazanmaya geldik. Kimimiz  sevgi, aşk, merhamet, nefret  duygularıyla  ilgili bir farkındalık yaşamayı seçmişken, kimimiz yokluk-varlık, bolluk-bereket algılarıyla tekamül yolculuğuna çıktık. Konu ister bilgi arayışı olsun ister ilişkiler...  Her birimizin olgunlaşması için gerekli kaynaklar olarak karşımıza çıkar.

Dünya hayatında  derslerimizi  almaya devam ederken çoğumuz  HAYAT AMACI kavramının farkına bile varmadan yaşar gideriz.. Oysa ki bu süreçte yol alırken NEDEN BU DÜNYAYA GELDİĞİMİZİ farketmektir bize düşen. Her ruh, bir hayat amacını gerçekleştirmek için buradadır. Ama maalesef ki yattım, kalktım, yedim, içtim telaşı içindeki insanoğlu AMAÇ DA NEYMİŞ ? geldik gidiyoruz işte  bilincindedir.

Sevgili Okurlar,

Lütfen bu dünyaya neden geldiğinizi, neyi deneyimlemeyi seçtiğinizi ve amacınızın ne olduğunu bulun. Çünkü siz kabul etseniz de etmeseniz de bu dünyaya gelen her ruhun bir hayat amacı vardır. Ve eğer hayatınızda bazı olaylar sürekli tekrar ediyor ya da benzer sorunları tekrar tekrar yaşıyorsanız tekamül yolunda çözülmesi gereken düğümler var demektir yaşamınızda ..... Bir dahaki buluşmaya kadar amaçlarını bulmuş ve gerçekleştirmiş binlerce aydınlık yüzlü insanla karşılaşmak dileğiyle... Hoşcakalın.


AYPERİ FERDA ORAL


SPİRİTÜEL YAŞAM  KOÇU

ferdaoral@windowslive.com

                                                                          

 

                                                                                                       

  

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..