Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Hayat hata affetmiyor

Hayat hata affetmiyor
 

Eğer hayata gereken özeni ve alakayı göstermezseniz maalesef hatayı affetmiyor. Zaman sürekli akarken sizin önemsemediğiniz ufak yada büyük hatalarınız bir bümerang gibi size geri geliyor. Yarınlar emek ve dikkat istiyor, hiç kimse için hayat pamuktan döşekler hazırlamıyor ve kalbi onarmak diye bir şey de yok, arsız bir çocuk gibi hayat sürekli sizden istiyor vermediğiniz zaman ise zorla alıyor. Eğer kontrol etmeyi öğrenmezseniz yapılacak pek fazla bir şey de kalmamış gibidir. Tükenerek, sonunda eliniz bağrınızda başınız önünüzde kıyıda kaldığınızı görürsünüz.

Şimdi yaşadığınız rahatlığın rehavetinde umursamadığınız ufak tefek olaylar, beslenip sonucunda dev gibi üzerinize çullanacaklar. Hayır, inanın felaket senaryoları yazmıyorum burda fakat tamamen toz pembe bir tabloda bana göre değil, hiç olmazsa ufak bir tedbir almaya hakkım yok mu? Bu tamamen insanın alışkanlıkları ve yaşadıklarıyla alakalı, eğer kendinizi hazırlarsanız iyiyi ve kötüyü aynı anda düşünüp etki ve tepkilerine de bir anda uyum sağlayabilirsiniz. Uzun zaman yolunda giden bir hayatınız varsa bilin ki mutlaka yolunda gitmeyen bir şeyler vardır, bu doğal olanıdır. Hayatınızdan memnunsanız ve içinizden bir ses "amanda ne mutluyum ne hoş" diyorsa mutlaka birileri yapay olarak sizin böyle hissetmeniz için bir şeyler yapıyorlardır. Eşiniz veya sevgiliniz neden size iyi davranıyor diye hiç sordunuz mu kendinize, neden bu kadar mutlu olduğunuzu da sorun ve neden sorun çıkmadığını da. Yanlış anlamayın sürekli paranoyak yaşayın demiyorum veya huzursuzluk çıkarında değil kastettiğim. Kendinizi kaptırmayın sadece bunun elbette ki keyfini çıkarın bu kadar mutluluk ve rahat sizin tarafınızdan karşınızdakine bonus olarak dönmesin. İnanın sonra o bonusların mislisini sizden çıkarırlar.

Kısacası hayat maalesef hatayı affetmiyor, sizin bugün yaptığınız bir hata yarın önünüze çıkarıldığında yapabilecek hiçbir şeyiniz de kalmıyor. Hayat acımasız falan da değil hatta hayat çok anlayışlı lakin doğruları sizin önünüze mislisiyle serebilecek kadar da cömert.

 
Toplam blog
: 87
: 1722
Kayıt tarihi
: 21.11.08
 
 

İzmirliyim, 37 yaşındayım. Hayatıma İstanbul' da devam ediyorum. İşletme fakültesinden sonra meslek ..