Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Hayatımızı sadeleştirelim

Hayatımızı sadeleştirelim
 

Gelin hayatımızı sadeleştirelim, o zaman küçük şeylerden de mutlu olabiliriz.

Devamlı televizyon seyredersek bunu yapamayız. Etrafımıza bakarsak görürüz ki, zamanımızın çoğu televizyon karşısında, birbirimizle konuşmadan geçiyor. Kitap da okumuyoruz.

Birbirimizden kopuk yaşıyoruz. Herkesin evdeki televizyon kanalı bile ayrı. Artık evlerden birden fazla televizyon var. Herkes odasında kendi kanalını seyrediyor. Kısacası teknoloji bizi esir aldı. Yani televizyon seyrederken bile artık birbirimizden kopuk yaşıyoruz. Anne baba ve varsa evde diğer yaşlılar bir odada dizi seyrediyor, çocuğun biri diğer odada bilgisayar başında chat yapmakla meşgul, bir diğeri müzik dinliyor veya onun gibi bir başka iş ile uğraşıyor. Ama nedense kitap okumuyor.

Ve nice günler bu şekilde diyalogsuz ve paylaşımsız geçiyor. Ve bir süre sonra tek paylaşım konusu sorunlar veya biten harçlıklar oluyor. Kim bu durumdan rahatsız olmaz ki?

Peki neler yapabiliriz?

Hayatımızı sadeleştirelim. Ailemize, kendimize zaman ayıralım. Öncelikle teknolojinin esaretinden kurtulalım. Hayatımızdan televizyonu çıkarmaya çalışalım.

Zaman yok demeyin, aslında zamanımız çoktur. Hayatınızı sadeleştirirsek, aslında çok hızlı, gürültülü ve yoğun yaşadığınızı fark edeceksiniz. Sade hayat kısmen bile uygulansa hem sizi dinlendirecek ve performansınızı arttıracak, hem de kaybolmaya yüz tutmuş aile değerlerimizi canlandıracakdır. Unutmamız gerekir, sade yaşamın en büyük katkılarından biri de küçük şeylerin artık bizi mutlu ettiğini anlamamız olacaktır. Yani kimi zaman hafta sonlarımızı gürültüden, hareketten uzak, insana, ailemize kendimize ve sadeliğe dönük geçirirsek, birbirimizi daha iyi tanırız.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..