Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayde bre more eyyy.

Hayde bre more eyyy.
 

Gürür müsün bre more,sen istersin güneş duudan duusun.


Hayda bre Trakya, kurban olayım taşına toprağına. Kar yağmış da bembeyaz olmuş o tatlı narin yüzün. Oysa ne kadar da sıcaktı anlamlıydı toprakların. Bana üüle bakma anadınmı. Süületme beni be more. Uzun zamandır Topraklarıma gidemedim. Kimse kalmadı ki oralarda. Büyük dedem rahmetli oldu, ninem sizlere ömür. Yaklaşık 11ay önce de sevgili biricik Ahmet dedemi kaybettik kanserden. Kimseler de bakmıyor artık küüüdeki eve. Ölmeden önce giderdik ÖnerlerKöyü'ne , bi girerdik orakla bahçeye Allah ne verdiyse...

Bostan ocaklardık, gündöndülerden( ayçiçeği ) çekirdek toplardık. Eyy gürür müsün be more?Ne günlerdi eyyy.

Edirne ve Kırklareli'nde sabah kar yağışı başladı. Yağışla birlikte hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, her iki kentte kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini; yağışın yarın karla karışık yağmura dönüşeceğini bildirdi.

Edirne ve Kırklareli'nde don ve buzlanma tehlikesinin bulunduğunu söyleyen Yıldırım, Tekirdağ'da ise yağmur beklendiğini belirtti.

Hava sıcaklığının Edirne ve Kırklareli'de sıfırın altında 2 derece olduğunu ifade eden Yıldırım, yarın yağışın karla karışık yağmura dönüşmesiyle hava sıcaklığının pazar günü birkaç derece artacağını söyledi. Yıldırım, hafta başında ise Trakya'da hava sıcaklığının yeniden düşeceğini bildirdi.

Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, yarın hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Edirne'de 3, Kırklareli ve Tekirdağ'da ise 2 derece olacak.
Öte yandan, Karayolları ekipleri, Edirne ile Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve Dereköy Sınır Kapısı yolunda, kar yağışı nedeniyle tuzlama çalışmalarına yapıyor.

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..