Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Haydi rehabilitasyona

Haydi rehabilitasyona
 

Zihinsel ve bedensel özürlülerin kusurları, rehabilitasyon ve fizyoterapi sayesinde, çok ciddi düzelme kaydediyor. Yeni özürlü yasasına göre, isteyen bütün özürlülere bu hizmet devlet tarafından ücretsiz veriliyor

Rehabilitasyon ve fizyoterapi, özürlülerin yaşama bağlılığının artırılması konusunda çok ciddi aşamalar kaydediyor. Yeni Özürlüler Yasası, tüm özürlülerin rehabilitasyon ve fizyoterapi giderlerini üstlendi. Ancak özürlülerin çoğunun ailesi, hiç para ödemeden çocuklarının rehabilitasyon ve fizyoterapisinin yapıldığını hala bilmiyor.HER ÖZÜRLÜ KENDİNE ÖZEL !!!

Sadece ailelerin değil, doktorların bile rehabilitasyonun ve fizyoterapinin geldiği son nokta konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını, bu yüzden düzeltilebilir bir çok kusurun rehabilitasyonunda geç kalındığını vurgulayan Kerim Yapar, "Bize gelen engelli çocukların raporlarında yüzde 80-90 işgücü kaybı yazıyor. Bunlara, ailelerin ve doktorların umudunu kestiği durumlar diyebiliriz. Halbuki bunlardan yüzde 100 başarılı olduğumuz çocuklarımız var. Tedavi bazılarında çok iyi sonuç veriyor. Mutlaka her hastanın alacağı bir şeyler var” dedi.

Haklarınızın farkında mısınız?

1 Temmuz 2005 tarihinde kabul edilen ve 1 Haziran 2006'da yürürlüğe giren 5378 sayılı özürlüler yasasının 35'inci maddesine göre, görme, ortopedik, işitme, dil-konuşma, ses bozukluğu, zihinsel ve ruhsal özürlü çocuklardan özel eğitim değerlendirme kurulları tarafından, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine devam etmeleri uygun görülenlerin eğitim giderleri, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesindeki ödenekten karşılanıyor. Bu düzenlemeye göre artık bütün özürlü çocukların eğitim ve tedavileri devlet güvencesi altında.

 
Toplam blog
: 7
: 848
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

Fizyoterapist. www.fiziktedavici.com sayfa yapımcısı ve editörü. Hayatı seven sevmeye çalışan biri...