Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '08

 
Kategori
Ankara
 

Hayvan gönüllüsü o afişteki iğrenç fotoğrafı teşhir etmez

Hayvan gönüllüsü o afişteki iğrenç fotoğrafı teşhir etmez
 

Fotoğraf: Aydın Tiryaki (3-7-2008) Ankara-Bahçelievler (Milli Kütüphane)


Ankara’da ilan panolarında sergiledikleri büyük boy afişlerde yazmışlar:

“Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz
Bu köpekleri kim katletti
Açıkla!...”

Altına da “Hayvan Gönüllüleri” imzasını atmışlar. Kimdir bu hayvan gönüllüleri, ne bir web adresi, ne bir telefon ne de bir e-posta adresi... Altta Ankara Büyükşehir Belediyesi yazıyor ancak onun resmen bu ilanla bir ilgisi yok, o ilan panosunun sahibi olarak yazılmış ama aynen geçen hafta Sabah gazetesinde “Recebin Tavuğu diyo ki” reklamının altındaki uydurma manşetlerdeki gibi çok ilginç olmuş.

Afiş çok kötü tasarlanmış, çocukların hazırladıkları ödev kapaklarının tasarımı bile bundan daha güzel oluyor. Ve afişte iğrenç fotoğraflar var. Çöplükte ölü köpekler görünüyor. Fotoğrafların gerçek olduğu belli. Afişin fotoğrafını buraya aktarırken o bölümleri mozaiklemek zorunda kaldım. Böyle iğrenç görüntüleri hangi amaçla olursa olsun çocukların gördüğü ilan panolarında sergilemek sorumluluğa ne de insanlığa sığar. Hele hele “hayvan gönüllüsü” olmaya hiç sığmaz. Gerçek bir hayvan gönüllüsü o afişteki iğrenç fotoğrafları teşhir etmez.

Afişin tamamen siyasi kaygılarla hazırlandığını ve sergilendiğini anlamak için müneccim olmaya hiç gerek yok. Hatta o afişi kimin hazırlattığını anlamak da çok kolay.

Çankaya Belediye Başkanı bu iddia ile ilgili yanıtını vermiş (1).

“Yasalar gereği sokak hayvanları ile ilgili her türlü barınak kurmak, sokak hayvanlarını toplamak ve tedavi etmek Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğundadır. Melih Gökçek hayvan sevmezliğini bugüne kadar bu konuda kılını kıpırdatmamasıyla zaten göstermiştir. 14 yıldır sokak hayvanlarına ilişkin bir çözüm üretmeyen ve sokak hayvanları sorununu büyüten temel etken Melih Gökçek’in bu duyarsız tavrıdır.

Çankaya Belediyesi büyük bir özveriyle bütün canlıların yaşamlarına duyduğu saygının bir kanıtı olarak Yüzüncü Yıl’da Türkiye’nin en büyük ve en modern barınağını kurmuş, bu barınakta; kısırlaştırma, aşılama ve bakım yapılan hayvanların sayısı önceleri bin iken bu sayı şimdilerde 7 bine çıkmıştır. Çankaya Belediyesi’nin sahiplendirdiği hayvan sayısı ise 6 bine ulaşmıştır. Ayrıca Mühye Köyü’nde ikinci bir barınak kurarak sokak hayvanları konusunda çok daha kapsamlı bir çalışma başlatmıştır.”

Eryılmaz’ın açıklamasını yapıldığı tarih 23 Haziran 2008, aradan iki hafta geçmesine karşın o afişler hala Ankara caddelerinde duruyor.

Şimdi sorular:

1- Ankara’da büyük ilan panosunda bir afişi sergilemenin günlük bedeli ne kadardır?

2- İlan panolarından alınan bedel herkes için aynı mıdır?

3- İlan panolarındaki afişler denetlenmekte midir?

4- Hayvan gönüllüleri kimdir?

5- Bu afişler için ne kadar ödeme yapılmıştır?

6- O iğrenç afişler ne zaman kalkacak?

(1) Eryılmaz’ın sokak hayvanları konusunda açıklaması: http://www.cankaya-bld.gov.tr/haber_detay.asp?HID=315

Ankara, 6 Temmuz 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..