Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '15

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez

Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez
 

Hayvanları sevmediğini söyleyen kimseler var. Bunun üzerine “Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez” deniliyor. Hayvanları sevmediğinin söylenmesi tuhaf ama böyle de denilir mi; yani insanlar böyle suçlanır mı?

Bir kere bırakın hayvanları insanları da sevmek zorunda değiliz; bize kalmış. Fakat hayvanları sevmediğini söyleyenler onlardan nefret ediyor/tiksiniyormuş gibi bir ifade tarzıyla bunu söylüyorlar. Öyle olunca da “Bu hayvanlar size ne yaptı?” demekten kendinizi alamıyorsunuz.

Gerçekten ben çok yerde rastladım; örneğin işte paylaşım sitelerine üyeliklerde hayvan besleyip beslemediği sorulmuş “Severim ama beslemem” diyenler var, “Sevmem” diyen var. Günlük hayatta da bazı kimseler hayvanları sevmediklerini söylüyorlar ya da hareketleriyle bunu belli ediyorlar. Elbette hayvanları sevenler çok ama ciddi sayıda sevmeyen de var.

Bir kere bunun üzerinde durulmalı. Bu kimseler neden hayvanları sevmiyor olabilir ki. Üstelik duydukları nefret ve tiksintiyi bizler hissediyoruz. Hayvanlarla ilgili olumsuz bir durum yaşamış olabilirler. Hayvanların bizim gibi temizlenme becerileri olmadığı için pis olabilirler ama bu onların suçu değil, banyo yapmayı bilselerdi yaparlardı herhalde. Zarar vermeye gelince bu kendini koruma, adı üzerinde hayvan kendini böyle koruyor.

Bu insanların bu tavırları biraz hastalık gibi… Neyse gelelim biz “Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez” konusuna. Gerçekten böyle midir? İnsana sanki biraz böyle gibi geliyor da bu ağır bir suçlama. Yani sevmesin ama hani hayvanları sevmediğini söylerken/ gösterirken ortaya koyduğu nefret ve tiksinti odaklı tavır insanda sorun olmaz mı? Ben şahsen hayvanları sevmediğini söyleyen birisine güvenmem. Onunla evlenmem, iş kurmam, yatağa girmem!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..