Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '15

 
Kategori
Deneme
 

Hayvanların nesli tükeniyor da insanların neden nesli tükenmiyor?

Hayvanların nesli tükeniyor da insanların neden nesli tükenmiyor?
 

Yani insanlık tümüyle yok olsun demiyoruz ama doğal bir ayıklanma canlılığın gereği gibi geliyor bana. Ki hayvanlarda da görüyoruz bunu. Zaten kimsenin dikkatini çekmiyor ama hayvanlar çeşit çeşit cins cins, coğrafi özelliklerle farklılaşmış olsalar da insanlar tek cins yaratılmış.

Bu anlamda hayvanların nesli tükenmiyor; öyle olsa hiç hayvan kalmazdı, bazı hayvan türlerinin nesli tükeniyor. İnsanlar tek tür olduğu için böyle bir şey mümkün değil, yedi milyar insan nasıl tükensin. Ayrıca geçmişte bazı devletlerin yıkılıp yok olması, bazı kavimlerin tarihten silinmesi nesli tükenme sayılmaz. Tanrı Lut kavmini helak etti deniliyor ama bu kavmin tüm varlığı ile tarihten silindiğini söylemek güç. Belki bir kısım insanlarının soyları başka kavimlerde devam etmiştir.

İnsanın neslinin tükenme tehlikesi olmadığına göre insan soyunu korumaya gerek yok ama bazen keşke de olsaydı diyoruz. Yine de bazı halklar tümüyle yok olabilir. Belki de tarihte böyle bir şey gerçekleşmiştir. İnsan kendini korumayı bilen bir varlık. Sonra onu koruyan sistemler var. Tanrıların öğütleri öldürüyor ama yaşatıyor da. Sonra beslenme ve hayatta kalma bilinci var. İkinci dünya savaşında Alman Askerlerin ölmüş atların etini yediği bilinmekte. At bulamasalar ölmüş arkadaşlarını yerlerdi belki de.

Peki, nesli tükenen hayvanların nesli neden tükeniyor olabilir? Yaşam alanları, beslenme düzenleri, avlanmaları, yok edilmeleri, hayat ve çevre şartlarının değişmesi, uyum sorunları gibi nedenler sayabiliriz ama fiziksel ve anatomik yapılarının değişen dünyaya artık uymadığı için de olabilir diyorum ben.

İnsanlarda bu nedenlerden hiçbiri yok. Geriye Tanrı’nın gazabı yahut kendi kendilerini yok etme kalıyor ama bugüne kadar da böyle bir şey olmadı. Tabii ki tarihin bilinmezlikleri konusunda konuşamıyoruz. Örneğin dinozorların nesli tükenirken insanlara bir şey olmamış ama zaten aynı çağda yaşamamışlar. Değilse dinozorların neslinin tükenmesine neden olan ne ise insanları da yok ederdi.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..