Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '06

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Haziran sonuna doğru

Evet, yılın ilk yarısının son iki haftasına girerken piyasalar gergin ve bekleyişte.

İlk şok Cuma günü Sn.Erdoğan'ın "Koparsa, kopsun." demesiyle buna cevaben Mösyö Chirac ve Lüksemburg Başbakanı'nın "Bu gidişle TR'nin müzakereleri oldukça zorlaşacak ve kopma noktasına gelebilir." şeklindeki açıklamaları ile oldukça kötü bitti. Ancak bu sözler fiyatlara yansımadı.

Bugün, açılıştan itibaren dövizde işlem olmaması nedeniyle yatay seyretti. Cuma günkü konuşmalar sonucunda dolar 1,5900 altına gelmezken bir ara yukarıda da 1,60702e kadar alım kotasyonunu gördü. Tahvil de ise %19,70'in altına düşmemekte bunun nedenine bakacak olursak gecelik %15 faiz yıllık bileşiği %16,18'ye gelmekte. Ancak enflasyon rakamlarının aşırı yüksek gelmesi durumunda Temmuz ayında ikinci bir 100 baz puan faiz arttırımı gelebilir. Bundan dolayı tahvil faizlerinin aşağı gelmesini beklemek aşırı iyimserlik olacaktır. Yani gecelik faiz %16 olunca yıllık bileşik %17,35'e gelecektir.

Yarın (20/6) tarihinde yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak raporları piyasa bekliyor. Sn.Yılmaz yine ekonominin gereği olarak yüksek enflasyona yüksek faiz silahını kullanacağını beyan ederse piyasalar beklemeye geçecek yine ve siyasi gelişmeler ile beraber değerlendirerek yabancı yatırımcı Tr'den kaçma fırsatlarını kollayacaktır.

Herkese iyi kazançlar.

 
Toplam blog
: 5
: 364
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

35 yaşında, çok okumaya çalışan, okuduklarını, gördüklerini, yaşadıklarını, düşünerek birbirlerine b..