Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '14

 
Kategori
Basketbol
 

Hazırlık maçında kazanan Fenerbahçe

           Euroleague E Grubu son hafta maçı iki temsilcimiz için de zorla oynanan bir maça dönüştü. Fikstür öyle bir ilginçlik getirdi ki Beko Basketbol Ligi play-offları’na yaklaşırken muhtemel yarı final serisi öncesi iki takım bir kez daha birbirlerini test etme şansı yakaladılar. Kazanan taraf 84-65’lik skorla Fenerbahçe Ülker oldu. Böylece Obradovic de Angelou’ya karşı durumu 3-0 yaptı.

               

 

Maçın Hikayesi

                İki takım da maça gelecek sezon kullanmaları muhtemel oyuncularla başladılar. Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic’in forma giymemesi kadrolardaki en önemli not oldu. Anadolu Efes’te ise Planinic-Gordon ikilisi forma giymedi.

Fenerbahçe Ülker maça hızlı başladı ve iki dakika sonunda 7-2 ile öne fırladı.  Oğuz Savaş-Melih Mahmutoğlu-Bojan Bogdanovic’in sayılarıyla skor 13-4 oldu. Anadolu Efes maç başındaki dağınıklığını atlattıktan sonra tempoyu düşürdü. İlk 12 sayının 6’sını üreten Dusko Savanovic takımını skorda tutmaya çalıştı.

                İlk çeyrek 21-10 ile bittikten sonra Luka Zoric’in skorer oyunuyla devre 45-31 ile bitti.

                İkinci yarıda fark ne çok açıldı, ne de kapandı. Oğuz Savaş-Berk Uğurlu’nun etkili oyunlarıyla Fenerbahçe Ülker sahadan farklı galibiyetle ayrıldı.

               

 

İstatistikler

                Fenerbahçe Ülker’de Luka Zoric 20 sayı-6 ribaund-1 blok,  Oğuz Savaş 18 sayı-7 ribaund-1 asist, Berk İbrahim Uğurlu 30 dakikada 12 sayı-4 ribaund-7 asist-1 top çalma ve sadece 2 top kaybıyla oynadı. Anadolu Efes’te Dusko Savanovic 21 sayı-2 ribaund-4 asist, Kostas Vasilieadis 12 sayı-3 ribaund, Cedi Osman 9 sayı-4 ribaund-4 asistle oynadılar.

 

Genel Yorum

                İki takım da tam bir hazırlık maçı oynadılar. Buna rağmen, iki takımda da forma giymeyen oyuncular olmadan takımların tam gücünü göremedik. Genç oyuncular Berk Uğurlu ve Cedi Osman için önemli bir sınav oldu ve iyi bir not aldılar. Ayrıca Oğuz Savaş’ın da formda olduğunu gördük.

 

Lokomotiv Kuban 84 – 75 Bayern Münih

                Galatasaray Liv Hospital için önemli maçta Bayern Münih galibiyete yaklaştı ama farkı kapatarak kaybetti. Bu sonuçla beraber, Galatasaray Liv Hospital’in yarın Partizan’ı yenmesi çeyrek final bileti için yeterli olacak.

                Maça iki takım da panik halinde ve hücumda etkili olamadan başladı. İlk çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi ve skor 21-16 oldu. İkinci çeyreğin başıyla beraber farkı açan Lokomotiv Kuban farkı 17 sayıya kadar çıkardı: 42-25 Bayern Münih devre sonunda farkı biraz kapatabildi ve soyunma odasına 46-33 ile gidildi.

                İkinci yarıya da iyi başlayan takım Lokomotiv Kuban oldu. Maçtaki en büyük farkı 53-35 ile yakalayan evsahibine karşı farkı kapatmaya başlayan Bayern Münih maçın son beş dakikasına da 74-63 ile geride girdi. 0-9’luk bir seri yakalayan Bayern farkı kapattı ve Galatasaray için iyi bir skor elde etti.

                Lokomotiv Kuban’da Derrick Brown 18 sayı kaydetti, bu sezon ilk kez bir maçta ribaund alamadı. Krunoslav Simon 18 sayı-4 ribaund-3 asistle oynadı. Bayern Münih’te hayal kırıklığı yaratan oyuncu ise Malcolm Delaney oldu. Sadece 6 sayı-2 asistle oynayan Delaney’nin takım arkadaşlarından Nihad Djedovic 16 sayı üretirken Chevon Troutman 12 sayı-7 ribaund-2 asistle oynadı.

 

 

 

 

                Not: Gecenin diğer maçlarını yarınki yazımda inceleyeceğim. Çeyrek final eşleşmelerini ve sezon ödüllerini de Pazar günü yayınlanacak olan yazımda bulabilirsiniz.

                 

 

           

 

           

 

 

           

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..