Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Futbol
 

Hazırlık maçları

Aziz Yıldırım'ın geçen sezon şampiyonluğu kaçıran, sezonun en kötü takımları arasındaki G.Saray'a kupayı kaptıran Pereira ile yola devam demesi yeni sezonunda güe gitnesine sebep olacak. Artık Aziz Yıldırım futbol konusundaki başarısızılığını kabul edip başkanlığı bırakmalıdır. 3 Temmuz olayında kendisine hep destek olmama rağmen artık Aziz Başkanın daha fazla taraftarı karşısına almadan bu işi bırakması lazım. Ersun Yanal ile Nisan ayında kazanılan şampiyonluktan sonra takımı İsmail Kartal'a emenet etmesi ve o sezona bir tek Diego transferi ile girmesi her ne kadar 2. olunsada ezeli rakibe taktırılan 4. yıldız olarak hanesine yazıldı. Arkasından ismi duyulmamış sıradan liglerde zaten 2 sezonda bir şampiyon olan takımları şampiyon yapmaktan başka başarısı olmayan Pereira'yı takımın başına getirmesi. Ve yapılan süper yıldız transferlere rağmen hem de takımda 2 tane gol kralı olmasına rağmen atılan 60 golle tamamlanan br kayıp sezon daha. Ve o kadar başarısızlığa rağmen Pereira ile devam kararı ve sezon başında yine şampiyonlar liginden elenerek ezeli rakibe hediye edilen 10 milyon euro. Sonrasına baskılara dayanamayarak hoca değişikliği ve emekli Dick Advocaat'ın takımın başına getirilmesi. Neresinden bakarsanız bakın doğru yapılmış hiç bir şey göremiyorsunuz. Ezeli rakiplere kaptırılan onlarca milyon euro, zorla gönderilen teknik adamlara ödenen milyonlarca euro, yine bavullarla euro verilip getirilen yabancı kırpık yıldızlardan alınamayan verim. Yeter artık Aziz Başkan.

Evet Fenerbahçe teknik adam kararsızlığı yüzünden sezona hazır değil ama hakemlerimiz bu seona da fırtına gibi başladılar. G.Saray-Karabük maçında Bülent Yıldırım tarafından Karabük'ün verilmeyen buz gibi penaltısından sonra artık uzatma daikaları bile dolmasına rağmen oyunu ısrarla oynatıp G.Saray'a golü attırması... Bu hafta Konya-Beşiktaş maçında Cüneyt Çakı'ın Necip'in ilk dirseğine sarı gösterdikten sonra daha sert olan 2. müdahalesine 2. sarıyı çıkaramaması... Yine Başakşehir-Fenerbahçe maçında uzatma dakikalarında bile Yalçın Ayhan'ın artistik olarak 2 dakika yerde yatmasını oynatmayan Ali Palabıyık.... Osmanlıspor-GençlerBirliği maçında Barış Şimşek Osmanlının ilk golündeki ofsaytı süzememesi ve GençlerBirliği'nin buz gibi penaltısını vermemesi.... Fenerbahçe-Kayserispor maçında Kayserili futbolcuların 1. dakikadan 90. dakikaya kadar rakibe sert müdahelelerine zamanında sarı kartını çıkamayıp sürekli uyarmakla geçiştirmesi. Kjaer'in kırmızısndan önce Stoch'a 3 Kayserili futbolcunun aynı anda müdahelesini görmezden gelip devam ettirmesi ve devamında da müdahele bile olmamasına rağmen hem de Skirtel de pozisyona yetişmişken son adam diyerek atan Serkan Çınar...

Fenerbahçe'de Dick Advocaat'ın elinde sihirli değnek yok. Eldeki malzemeden en iyisini çıkarmaya çalışıyor. Sezon başında kötü çalıştırılan futbolcular fizik olarak yetersiz. Ama transfer dönemimlerinde profosyonel kesilen bu futbolcular takım antrenmanlarının yetersiz olduğunu anlayıp neden ekstra çalışmazlar. Advocaat geldiğinden beri 4 maça çıktı ve genelde hep doğru kadrolar ile maçlara başladı. Bir tek geçen haftaki Başakşehir maçında sakatlıktan yeni çıkan Volkan Şen'i 11'de başlatması yanlıştı. Ama eldeki malzeme bu olunca Grashopers gibi bizim ligde küme düşmeyi ilk yarı maçlarında garantileyecek bir takım karşısında alınan galibiyetler aldatıcı oluyor. Tabi yönetiminde bu konudaki en büyük yanlışı Türkiye Ligini tanımayan bir adamın yanına yerli bir antrenör ile çalışmayı ikna edememesidir. Umarım milli arada gerçekten takımı toparlayacak taraftarı tribünlere çekecek bir 10 numra transferi yapılır. Yoksa sadece ligde değil Avrupa Liginde de çok madara olunacak bir sezon bizi bekliyor.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..