Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '13

 
Kategori
Eğitim
 

Hedeflerimiz ve biz

Hedeflerimiz ve biz
 

Hedeflerimiz


Hayatımızın olmazsa olmazıdır sanki hedeflerimiz. Bize beklenti, tutku, umut ve yaşama heyecanı verirler. O hedefe ulaştığınızda yaşamış olduğunuz his duygunun hazzı bir başkadır. Başarmışlık duygusu ile o geçen süreçte yapmış olduğunuz mücadele ve çalışmalar ve istediğiniz noktaya gelmişsinizdir istediğinizi elde etmişsinizdir.

Bu hedeflerimiz günlük rutinlerimizden farklıdır. Günlük rutinlerimiz bize aynı heyecanı aynı hazzı vermezler belki çünkü artık onlar da alışılmışlık vardır ama hedefte öyle değildir.

Devamlı o istediğin resmi görürsün onu hayal edersin onun için hareket edersin. Ona büyük bir tutku ve aşkla bağlısındır ve olacağını da bilirsin. Olacağını bildiğin içinde yavaş yavaş adımlarla oraya ilerlesin.

Başta güzel bir planlama yaparsın. Detaylı biçimlendirirsin hedefini her açısına bakar düşünürsün. Senin için önemli olan hedefine ulaşmak için büyük resmi çizersin ve o büyük resme bakarak planlarsın her şeyi. Adım adım oraya doğru ilerlersin. Hedefini oluştururken başkalarına bağlamadan kendin ilerleyeceğin ve kendinin atacağı adımlar olur. Çünkü eğer plana başkalarını katarsan bu sefer onları beklemek durumunda kalırsın ki bu da hedefine giderken sende motivasyon bozukluğu yaratabilir onun içinde sadece senin yapabileceklerinle ilgili bir hedef belirleyip yürümeyi düşünmek daha doğru olacaktır. Bazen de hedefe ilerlerken motivasyonun düştüğü olur. O zaman hiç bir şey istenmez ve hedefte görülmez. O zaman tekrar hedefe iyice bakmak lazım iyice onu yaşamak lazım tekrardan motivasyonu toplamak gereken zamandır.

Ve en sonunda işte o istediğin yere gelirsin yani önceden hep gördüğün büyük resimdeki yerdesindir.  Hedefsiz bir hayat düşünülemez ve bence de düşünmemek gerekir. Çünkü hedeflerimiz daha canlı daha motivasyonlu tutacaktır bizi hayatta ve en sonunda da istediğimize ulaşarak daha da mutlu oluruz.

Yeni hedeflerinizle harika günler ve günleriniz olsun…

www.kutem.net

 
Toplam blog
: 4
: 151
Kayıt tarihi
: 14.01.13
 
 

Profesyonel Koçluk ( Yaşam Koçluğu, Öğrenci Koçluğu, Aile Koçluğu, İlişikiler Koçluğu, Yönetici K..