Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Hep destek, tam destek...

Bir iktidar düşünün...

5 Yıllık bir iktidar döneminden sonra, ikinci bir beş yıllık dönem için de büyük bir çoğunlukla seçilip(Bu oyların nasıl alındığı hala meçhul.Çünkü iktidar partisi bile bu aldıkları oya inanamadı(!) Demogoklar bile bir açıklama getiremiyor.) iktidarlarını sürdürüyorlar.

Arkalarında o kadar büyük bir medya desteği var ki(!) kimisi körü körüne, kimisi korkudan, geçen 6 yıl süresince Hep destek, tam destek sloganı ile hareket ettiler.

Önce körü körüne destek verenler;
Yeni Şafak, Zaman, Türkiye, Vakit ...vs. gibi gazeteler,
TGRT, TGRT Haber, Samanyolu, Kanal 7, Kanal 7 Haber, Kanal A ...vs. gibi Televizyon kanalları.
Sonra besleme ile alınan, el konulan Gazeteler ve Televizyon Kanalları.

Bunlar:
Sabah, Star, Bugün... vs. gibi Gazeteler.
ATV, Olay TV(Sonra Kanal 24 oldu) TGRT Televizyonu Amerikalılara satılıp, ismini Fox Tv lorak değiştirdi.
Ve Kanal Türk. Şimdi bu gazete ve Televizyonrlardan bir kısmının nasıl ele geçirildiği ve yandaş medya yaratmak için kimlere, nerelerden para hortumlanarak, sözde satıldığı(!) herkesce malum, bunlardan bir daha söz etmeye gerek duymuyorum.

En büyük muhalefeti yapan, Star Televizyonu ve Star Gazetesi ile birlikte, tüm mal varlıklarına el konulan, Uzan Grubunun nasıl bitirildiği, herkesce malum.

Aynı pozisyonda olan ve iflas eden İhlas Finans için, İhlas Holdingin hiç bir mal varlığına el konulmadı. Ortada; iki Tv kanalı, bir gazete, çok büyük bir pazarlama ağı bulunamasına rağmen, İhlas Holding, kendi belirlediği plan çerçevesinde, kendi belirlediği miktar kadar ödeme yaparak, borcunu çok geniş bir zaman dilimine yaydı ve bırakın kar payı dağıtmayı, ana parasını bile ödeyemedi. Sonra da TGRT Televizyonunu Amerikalılara sattı.

Kanal Türk Televizyon Kanalına yapılan incelemeler, herkesce malum. Zaman Gazetesi ve Türkiye Gazetelerinin Motorlu ve bisikletli kuryeler ile evlere ve işyerlerine kadar dağıtılması, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bedava olarak dağıtılması sizce de biraz garip değil mi? Acaba; bu gazeteler ve Tv Kanalları, her hangi bir Maliye görevlisi tarafından incelemeye tabi tutuluyor mu? veya bu güne kadar tutulmuş mu?. Bu değirmenin suyunun nerden geldiğini, hiç soran olmuş mu?Sorulmamışsa(!) neden?

Yargı ve İktidar arasında patlak veren E muhtura ile ilgili tüm gazetelere bakmaya çalıştım. İktidara öyle bir destek var ki(!) sanırsınız, yargı mensupları, ülkeyi yağmalamışlar(!) talan etmişler(!) yönetime el koymuşlar(!)büyük yolsuzluklara(!) karışmışlar!

Manşetler:
Sabah Gazetesi : Yargıçlardan, Yargıya Baskı(!)..
Yeni Şafak Gazetesi : Yargıtaydan, Anayasa Mahkemesine Muhtura(!)..
Star Gazetesi : Aynen iade(!)..
Vakit Gazetesi : Sanki CHP Bildirisi(!)..
Zaman Gazetesi : Türkiye Yargıyı Sınavdan geçiriyor(!)..

Yandaş Televizyonlardaki yorumlarda hep iktidarın lehine yapıldı. Yani Yargının bu yayınladığı bildiride, hiç mi haklılık payı yok? Bu yandaş Tv.ler tarafından hiç gündeme getirilmedi.

Şimdi diyeceksiniz ki(!) kardeşim izleme, okuma! niye canım, madem varlar, onlarında görüşünü bilmek, bu ülke hakkındaki görüşlerinden (!) faydalanmak gerekmez mi?

Vatan Gazetesi, yazarı sayın Tayfun DEVECİOĞLU, bu basın kuruluşlarına bir isim bulmuş, Başbakanlık Yayın Holding(BYH) Çok yakışmış. Kendilerini tebrik ediyorum.
Yakında Vatan Gazetesi çok sıkı denetimlere tabi tutulup, en kısa sürede, ya satmaları, ya batmaları sağlanır. Satılırsa, yeni bir yandaş basın daha kazanılmış olur. Tıpkı Kanal Türk Televizyonu gibi.

Yaratan daha beterinden saklasın(!) diyeceğim, ama; daha beteri(!) var mı?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..