Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Her dökülen saç hastalık habercisi mi?

Her dökülen saç hastalık habercisi mi?
 

Saç dökülmesi günlük yaşamımız da küçükten büyüğe her insanın karşılaştığı can sıkıcı bir durum dur. Her durum da saç dökülmesi hastalığa bağlanamaz. Mevsimsel ve strese bağlı dökülmeler dünya çapın da hastalıktan dolayı dökülmelere oranla çok daha yüksektir.

Her dökülen saç teli için bir hastalık ver denilemez tabi yok da denilemez bunun için en önemli yapılması gereken durum kesinlikle bir saç merkezine bir hastane ye gidilmeli neden döküldüğü anlaşılmalıdır. Sebebi sadece mevsimler veya strese bağlı olabilir bunlar büyük sorunlar değildir. Tabi saç dökülmesi başlaması hastalıktan dolayı da olabilir ve bu hastalık eğer baktırmaz isek hem saç dökülmesin de şiddetini arttırır hem de hastalık ne ise bu bölge de ilerler veya şiddetini arttırır. Bu durum da her zaman uyanık olmak çok önemlidir. Mutlaka saç dökülmesin de uzmana gidilmelidir. Bazı hastalıklar vardır ki ciddi kronik hastalıklar olabilir ve bu hastalıkların sadece belirtisi saç dökülmesi olabilir. Özellikle de tiroid hastalıkların da en önemli belirti saç dökülmesidir bununla birlikte tırnak incelmesi ve zayıflık birlikte gelir. Bu hastalık çok büyük belirtiler göstermez saç dökülmesi en ciddi belirtisidir.

Özellikle bayanlar da doğumdan sonra şiddetli bir saç dökülmesi yaşanıyor ise mutlaka troid hormonlarına baktırılmalıdır bazı hastalılar da doğum sonrasın da çıkabilir ve sebebi çok belli olmayan kronik bir hastalığa dönüşebilir. Sadece belirtisi saç dökülmesi olan hastalıklar da biz eğer saç dökülmesi yaşarken mevsimler deyip geçiştirir isek ve ya strese bağlı der kafamıza göre losyonlar alır isek bize ciddi sıkıntılar yaşanmasına sebep olur. Bu durum da her dökülen saçı hastalık olarak değerlendirmek doğru olmaz ama ihmal etmek hiç olmaz. Kesinlikle saç dökülmesi başlangıcı olsa dahi kişi mutlaka uzman ile görüşmelidir. Saç dökülmesi çok küçük yaşta olan kişiler de de görülebilmekte dir. Bunları bir hastalık olarak düşünmemeliyiz fakat uzmana danışıp testleri yaptırma da geç kalmamalıyız. Mutlaka sürekli bu konular da uyanık olmak gereklidir.

Op Dr Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..