Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

Her taşın altından çuvalcı general çıkıyor

Her taşın altından çuvalcı general çıkıyor
 

Hakkari Dağlıca'daki saldırının ardından, PKK'nın eline geçen sekiz asker, Kuzey Iraklı yetkililer ve DTP milletvekilillerinin de aralarında bulunduğu bir heyete teslim edildi.

Apo bayrağının önünde neredeyse şov yapıldı.

Türkiye bu kadar küçük düşürülmemeliydi.

Rehin askerler ABD'ye ait bir uçakla Türkiye'ye getirildi.

Sekiz asker, önce Çukurca'nın karşısına düşen Zap Vadisi'ndeki bir mevkiide Kuzey Irak Kürt yönetimi yetkililerine verildi.

KDP yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Kürt yönetiminin içişleri bakanının da içinde bulunduğu heyet daha sonra askerleri Erbil'de ABD'lilere teslim etti.

Sekiz asker Erbil Havalaanı'ndan Amerikan askeri uçağıyla Musul'a götürüldü.

Askerler, Musul'dan bu defa Amerikan helikopterleri ile Türkiye sınırı yakınlarındaki Bamerni üssüne getirildi ve buradaki Türk askeri yetkililerine teslim edildi.

Bu arada, Erbil Havaalanı'ndan Türkiye'ye hareket eden ve 8 Türk askerini taşıyan uçakta Irak Savunma Bakanı Casim ve Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayından sonra adı "Çuvalcı generale" çıkan koalisyon güçlerinin komutanı General David Petraeus'un da bulunduğu açıklandı.

Çuvalçı General Petraeus kimdir?

Kendileri, üç yıl önce Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde Türk askerlerinin kafalarına çuval geçerilmesiyle sonuçlanan baskının mimarı oluyor.

Bu yüzden "Çuvalcı" diye anılan Petraeus, 101. hava indirme tümeni komutanı olarak 2003 yılında Kuzey Irak'a girdi.

Kürtlerle son derece iyi ilişkiler kuran general, sonradan Irak ordusunun yeniden yapılanıp, eğitilmesinden sorumlu komutan olarak görev yaptı.

Neler olduğunu ben anlayamadım.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..