Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '08

 
Kategori
Felsefe
 

Her Yerde Herşeyi Görmek.

Her Yerde Herşeyi Görmek.
 

milliyet foto galeri-gizli yüzler.


Milliyet.com.tr de resim galerileri birbirinden ilgi çekici oluyor. Kadın vücutlarının anatomik güzelliklerinin sanat olarak albümlenmesi güzel olmakla bereber. Son zamanlar da erkek vücutları da aralar da yer almaya başladı. Elbette kendi cinsimizin bedensel görselliğini yaratıcının (Allah c.c) gösterdiği itina ve önemi verdiği güzellikler ile mükemmel şekilde yaratması farkında olmamız gereken, kendimizi ve türümüzü tanımamız bakımından önemlidir.

Bu galerilerde bazan sanatsal bazan kültürel bazanda sosyalojik içerikli rasimler yer almaktadır. Fakat genelde fotoğraflardan oluşmaktadır. Bazan da montajlı sanatsal ürünler yer almakla birlikte ciddi olmayanlar da yok değil. Bu defa gözüme resim tablolarından oluşan galeri takıldı. Bu albümde sürrealist bir anlatımla tabiatın kendi içinde görünen manzarayla bütünleşmiş başka görünümlerin yansıtılması yer almaktadır.

Bu tür resim tekniğini farklı katagorilerde uygulayanlar var. Karakalem çalışması, yağlıboyada soyut resim tekniğinde de görsellik baktıkça kendiliğinden çözülen, çok kere bakanların farkında olmadığı figür ve objelerin resim içinde saklandığı yerde kaldığı, düşünce galerilerine yolculuk yaptıran sanat eserleridir.

Bu tablolar kimi yapımcılar için, sürpriz görünümler vermesi için yapılsa da aslında doğanın ve çevremizin görünenle o an görünmeyen varlıkların birlikte anımsanmaları, bu bağlamda düşüncelerimizin resimleştirilmesi çerçevesinde; korkuların, hayallerin, fantazilerin ve sevinç ve üzüntülerin, baktıklarımızla birlikte aklımızdakileri de o baktığımız manzara veya resimde sanal olarak görüyor olmamızın yansıtılmasıdır.

Diğer bir açıdan her varlığı, her valıkla birlikte gördüğümüzün resmini yapmak veya reyretmektir. Bu açıdan herşeyin iç içe birlikte tasavvufi olarak sofistike düşünce dünyasına yolculuk yapmamızı sağlamasıdır. İşte bu albüm aslında önemli tarafı birlikte herşeyin düşünüldüğü ve bu nedenlede herşeyin her an birlikte olduğu vahdaniyete pencere açmasıdır.

Resimler küçük veya bütülmüş olarak daha değişik ve çabuk veya zor algılanmak durumu yaratmaktadır. Bu resimlere gazete sitesindeki albümden de daha ayrıntılı bakılmakla birlikte tek tek analiz etmek yazıyı uzatacağı için aşağıda ki resimlere bakarak herkes kendi yorumunu yapacaktır.



http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0,5248684&galeriid=3230


 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..