Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '14

 
Kategori
Sinema
 

Herkül: Özgürlük Savaşçısı

Herkül: Özgürlük Savaşçısı
 

Film: Herkül

Tür:Fantastik

Puan: 10 üzerinden 9

Bu film efsanelere yönelik bakış açısını, efsanelerin nasıl doğduğunu, büyüdüğünü, beslendiğini yarı mizahi, yarı gerçekçi bir dilden son derece iyi bir senaryoyla ifade etmek üzere çekilmiş.

Teknik olarak efsanelerin insan zihninin ve çaresizliğinin zorlukları büyütmekten ibaret olduğunu Herkül efsanesi üzerinden ele almış. Filmde Herkül iyi bir savaşçı olması dolayısıyla tanrının oğlu diye isimlendirilmiş sıradan bir paralı askerdir.

İnsanların kendisinden daha çok korkması için hikaye anlatıcı kullanmaktadırlar. İnsanlar bu hikayelere inandıkça Herkül daha korkulan bir adama dönüşmektedir.

Film boyunca birçok efsanevi yaratığın aslında insanın yaratıcı zeka ürünü olduğunun ispatları çok ince şekilde ele alınmış. Yedi başlı su canavarı Hidra, üç başlı kurt ve yarı insan yarı at sentörlerin savaş meydanlarında ve zorlu psikolojik şartlar altında insan oğlunun g.t korkusundan türemiş yaratıklardan ibaret oldukları çok güzel açıklanmış. Ayrıca Dwayne Johnson'ın güzel oyunculuğuna ayrıca değinmeyi çok gerekli bulmuyorum.

Eğer sıradan efsane filmlerinden sıkıldıysanız bu film tam size göre. İyi seyirler.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..