Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '22

 
Kategori
Futbol
 

Hicaz Bir Veda Havası

Oldukça sıkıntılı geçen bir sezonun son iç saha maçına çıktı Galatasaray, Adana Demirspor karşısında. Sarı - kırmızılı taraftarlar, otuz beş bin beş yüz  kişilik kalabalık bir grupla yer aldılar bu vedada. Sözleşmeleri sezon sonunda sona erecek olan Ryan Babel, Erick Pulgar, Halil Dervişoğlu ve Sofiane Feghouli de bu maçla veda ettiler taraftarlara. Bu isimlerin dışında, bu karşılaşmada forma giymeyen Arda Turan, Fatih Öztürk, Inaki Pena ve Semih Kaya için de veda niteliği taşıyordu Nef Stadını’nın tribünlerine, Adana Demirspor mücadelesi.

Kötü geçen sezonun hüsranına ve vedanın hüznüne rağmen güzel bir maça şahit oldu karşılaşmayı izleyenler. Mücadeleye Galatasaray iyi başladı. Sarı- kırmızılılar, yaklaşık yedi, sekiz dakika boyunca sağlı sollu ataklarla ablukaya aldılar Adana Demirspor kalesini. Ardından konuk takım aldı sazı eline ve Adana Demirspor’da oynayan Galatasaraylı Yunus Akgün, bu sezon üçüncü golünü attı sarı- kırmızılılara!

Cim Bom, bu golden bir süre sonra yeniden oyunda kendisini gösterdi ve penaltı golü ile de olsa beraberliği yakalamayı başardı.

İkinci yarıya da iyi başlayan yine Galatasaray oldu. Fakat sarı- kırmızılılar, bu sefer rakiplerini maça ortak etmediler ve arka arkaya attıkları gollerle skor üstünlüğünü de ellerine aldılar. Balotelli’nin kaledeki örümcek ağlarını alan füzesi, konuk takıma puan için yetmedi.

Domenec Torrent, bu karşılaşmada Erick Pulgar’ı stoperlere daha yakın konumlandırırken Berkan Kutlu’yu biraz daha ileride, forvet hattına yakın oynattı. Böyle olunca Berkan, ileride daha aktif bir rol oynadı ve bunun neticesinde de bu sezonki en iyi performansını sergiledi. Ancak kalite faktörü bir yerde yine kendisini gösterdi tabii! Henüz maçın başında kale önünde müsait pozisyonu değerlendiremeyen Berkan, 28’de benzer bir pozisyonu kafa ile kullanamadı. Kısacası, ilk yarıda rakip kaleye beş şut çeken genç futbolcu, bunlardan sadece birinde penaltıya sebebiyet vererek skora dolaylı yoldan katkı sağlayabilmiş oldu!

Tabii Torrent’in bu karşılaşmada Halil Dervişoğlu’nu ilk on birde ve Gomis’e yakın oynatması da hücumda daha etkin olunmasını ve Berkan’ın pozitif performansını etkiledi.

Gomis, eski günlerinden uzak olsa da biri penaltıdan olmak üzere attığı iki golle toplam gol sayısını dokuza çıkarttı. Penaltıda da Kerem’in asistiyle attığı golde de vuruşları güzeldi. Çok güzel pas varyasyonları sonucunda attığı üçüncü gol ise VAR tarafından iptal edildi. Böylece Gomis’in onuncu gole ulaşıp kontratının otomatikman  bir sene daha uzaması da VAR’dan dönmüş oldu. Haftaya oynanacak Antalya maçı, Gomis için bu açıdan da önem taşıyan bir karşılaşma olacak.

Sarı- kırmızılılar adına bu sezonun tek kazancı olan Kerem Aktürkoğlu yorgundu. Buna rağmen bir gol ve bir asistle maçı tamamladı. Seneye Yunus Akgün de bu takımda olursa birlikte çok güzel işlere imza atabilirler.

Babel, iyi bir maç çıkarttı ve karşılaşmayı bir asistle tamamladı. Erick Pulgar da stoperlerin önünde beğeni toplayacak bir performans ortaya koydu. Galatasaray’ın kendi sahasında birkaç kısa pasın ardından uzun topla rakip defansın arkasına adam kaçırma planının Nelsson’la birlikte bir diğer uygulayıcısı oldu Erick Pulgar.

Sonuç olarak Galatasaray, üç puanla veda etti Nef Stadı’nın tribünlerine. Bir yanda kendi evindeki son maçta alınan üç puanın çoşkusu, bir yanda galibiyete rağmen oldukça kötü geçen sezonun hüznü. Diğer  yanda sarı- kırmızılı tribünlere veda eden isimler ve ayrılığın damakta bıraktığı yavan tat. Öte yanda ise veda eden bu kadar isme rağmen son derece geç bir tarihte yapılacak seçim nedeniyle transferler ve kulübün geleceği konusundaki belirsizlik…

Hüznün ağır bastığı buruk bir mutluluk… Ve insanın içine işleyen bir Hicaz makamı havada…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..