Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '13

 
Kategori
TV Programları
 

Hilmicem, Survivor’ı aldı! 2014 Survivor’a hazırlık başladı

Hilmicem, Survivor’ı aldı! 2014 Survivor’a hazırlık başladı
 

Doğukan'ın ne kadar samimi olduğunu bu fotoğraf belgeliyordur


Dünyanın en zor yarışması olarak bilinen Survivor  2013 Ünlüler-Gönüllüler şampiyonu belli oldu, hepimize hayırlı uğurlu olsun! Ece Er, Survivor yorumları bu sezon için son kez karşınıza geliyor ve umarım seneye yenilenmiş, taptaze ve iyi seçilmiş yarışmacıları ile de karşınıza tekrar gelecek.

Bu sezonu şampiyonu ilk defa Gönüllülerden çıkartarak sezon sonuna damgasını vurdu. Türkiye'ye Survivor Acun ılıcalı tarafından getirildi, yayın ve yapım hakları Acun Medya’ya ait Survivor’da 3 senedir Ünlüler- Gönüllüler Survivor oynanıyor.
Gönüllü katılanlar para kazanmıyor deniyor ama artık Gönüllüler de ünlenmeye aday ya da zaten kendince tanınan, yeterince şöhreti yakalamamış kişilerden seçildiği için en azından bazılarının para aldığına inanıyorum. Ünlüler ise Survivor’a katılmak içinde nerdeyse ödül miktarı kadar belki de daha fazla paraları Survivor’a gitmeden alıyorlar ve artık Acun Medya anlaşmalarını o kadar gizlik içerisinde imzalıyor ki, kimsenin bu konuda ağzını bıçak açmıyor.

Survivor başladığında da anlaşmaları gereği davranıyorlar, ilgi büyüyor reklam kitlesi artıyor, yapılan en büyük reklam yarışması haline geliyor yarışma. Firmalar tonlarca para döküyor Acun Medya’ya. Aslında büyük ve idealı bir prodüksiyon olduğu için bol bol da para kazanmak zorunda gibi görünüyor. Aksi takdirde kar edemeyecekse neden para yatırsın bu tarz bir yapıma?  Reklamların bolluğu da her sezon artıyor, yarışmacılar firmalardan gelen ürünleri de ödül adı altında reklamında oynamış oluyorlar aslında.
Survivor Ünlüler- Gönüllüler ilk defa 2011 de yapılmıştı. Bu isim altında yapılan ilk yarışmayı Ünlülerden Derya Büyükuncu kazanmıştı. 2012 yılını Nihat Altıntop, Ünlüler adasında kucakladı. 2013 yılının Survivor’ı da Himicem Gönüllüler adasından kazandı.

Bu sene yapılan Survivor Ünlüler -Gönüllüler 2013 yarışmasında ki Gönüllüler içinde bayan ve erkek mankenler, dizi ve film oyuncuları, sporcular, dansçılar gibi meslek dallarının öne çıkmaya çalışan isimler vardı. Dolayısıyla 3. Ünlüler- Gönüllüler yarışması olduğu için bu sene ki yarışmacıların daha fazla para aldığı aşikar.

Bunları aklında tutmayan seyirci de hala destekledikleri yarışmacıların peşinde smsler destekleri ile katılımı arttırıyor, haliyle de bu meblağı da artırıyor. Survivor, bir yarışmadan çok sırf reklam programı oluyor böylece.

Hal böyle olunca ‘’halk kimi neden destekliyor? Survivor’ın amacın ne?’’ gibi sorular cevapsız kalıyor. Aslında yorum sizin…Sms göndererek paralarınızı zenginleri daha çok zengin etmek için harcadığınızın farkında olun da benden hatırlatması.

110 gündür milyonları ekran başına çeken yarışmanın kazananı Hilmi Cem oldu. Hilmicem, 500 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Böylece Survivor'da ilk kez bir Gönüllü şampiyon oldu.

Survivor birincisi Hilmicem, duygularını şöyle anlattı: "Gerçekten çok mutluyum. İnanamıyorum. Beni destekleyen desteklemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. İnanamıyorum, gerçekten şu an ki halimi anlatamam size" derken bu söylemden önce Doğukan Manço’nun yaptığı açıklama gerçekten çok olgun, karakterli ve iyi dilekleri ile göz doldurdu.

Panama’da 110 gün önce başlayan, 9 Ünlü ve 8 Gönüllü’nün karşı karşıya geldiği, Survivor Ünlüler- Gönüllüler Yarışması, KKTC’deki Kaya Artemis Otel’de düzenlenen finalle sona erdi.  Sağır sultan bile duydu 21 yaşındaki Hilmicem bir servet sahibi oldu.

Bu sezona asıl damgayı vuranlardan biri final gecesine de taşınan Nazenin- Irmak tartışması oldu. Buzların eritilemediği geceye Nazenin’in her zaman ki gibi sözünün sınırını bilmemesi Irmak’ı iyiden iyiye çileden çıkartırken, Nazenin’e de çok puan kaybettirdi. Ben bunu insanların sert üslupları ile gündemde kalma isteği olarak yorumlamaktan başka çözüm bulamıyorum.

İkinci damga her zaman ki gibi Duygu Çetinkaya’dan geldi! Duygu, adada yaptıklarının izleyici tarafından da onaylandığına ısrarla sahip çıkarken tatlı-sert eleştiriyi de Hülya Avşar’dan aldı. Hülya Avşar her zaman ki gibi fikrini saklamadan, lafı dolandırmadan ‘’ben hiç de aynı fikirde değilim!’’ diyerek (ki ekrana gelmeyen daha nice söylemi olmuştur eminim) Duygu’nun suratının alabora olmasına neden oldu. Ben onu bunu bilmem ama Duygu’nun şarkıcılık, bir de reklam oyunculuğu dışında sinema ve dizi oyunculuğunda sınırlı teklifler alacağı kesin. Bu kadar keskin, öne çıkan bir kimlik ile her role yakıştırılacağını, her rol için hemen akla gelmeyeceğini düşünmüyorum.

Şimdi gelelim 2014 Survivor’a, şimdiden birkaç isim konuşulmaya başladı bile. Petek Dinçöz, Önder Bekensir bu isimlerin başını çekerken asıl bomba Yaşar Nuri Öztürk ismi bence… Yaşar Nuri hoca kendisi bu yarışmaya Saba Tümer aracılığı ile başvurdu. Survivor olmayı isteyen Yaşar Nuri’yi adada düşünemiyorum bile… ‘’Neden?’’ diyecekseniz Yaşar Nuri Öztürk sözünü pek sakınmadığı gibi mantıksız sorular, tavırlar karşısında kendini pek de tutabilecek bir isim değil. Şimdiden hocanın hem Survivor’a dünyada katılan ilk din adamı olması sebebi ile hem de açık sözlülüğü ile karşımıza geleceği günü iple çekiyorum. Ne de olsa ilk gazeteci, ilk jokey Türk Survivor’ında ekrana geldiyse, neden ilk din adamı da dünya Survivor’ına damgasını vurmasın?

Hayata damganızı vurmanız dileği ile…

 www.televizyongazetesi.com

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 
 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..