Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '10

 
Kategori
Sinema
 

Hız Tuzağı

Hız Tuzağı
 

Fizik kurallarının ötesinde bir aksiyon filmi


Film : Hız Tuzağı

Tür : Aksiyon

Puan : 10 üzerinden 8

Filmin eleştirisine başlamadan önce hem televizyonlarda binlerce kez yayınlanmış hem de çok eski olan bu filmin eleştirisi de nereden çıktı diyebilirsiniz ancak bilenler bilir ki arada sırada gereksiz derecede nostaljik davranarak eski filmlere yorum getirmekten hoşlanıyorum.

Konuyu sündürmeden sadede geleyim. Film türünün hakkını vermiş, kesinlikle! ancak kırılan iki puanın kırılma sebebini söyleyeyim; bir miktar aşırıya kaçılıp mantık hataları işlenmiş filmde.

1) Düz yolda giden otobüs değil 70 mil 170 mil hızla bile gitse 15 metrelik bir uçurumdan fırlayınca burnunu havaya kaldırmadan düz gider ve fizikteki eğik atış prensiplerince karşıdaki yolun ucuna çarparak konserve kutusuna dönüşüp yok olur.

2) Son sahne olan tren sahnesinde yine fizik kuralları aşırı derecede ihlal edilmiş ve yine konserve kutusuna dönüşmesi gereken bir tren tek parça olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik içindeki kahramanımızda ne bir çizik var ne de demire kelepçeli olan ellerinde kırık veya kesik...

Filmin bilimsel bu iki değerlendirmesinin haricinde keyifli ve heyecanlı bir iki saat için harika bir tercih diyorum.

Fizik kurallarından zaten anlamam diyorsanız film sizin için biçilmiş kaftan. 1000. tekrardan sonra bile izlemeyenlerdenseniz kaçırmayın derim. Filmi izlerken yer yer "YOK ARTIK LeBron James!" diyeceğinizden eminim ama yine de izleyin gitsin...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..