Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '16

 
Kategori
Dünya
 

Hizbullah, "Hizbullat" olmuş, Madaya'da "Hüseyin"leri açlığa, susuzluğa ve ölüme mahkum etmiş!

Hizbullah, "Hizbullat" olmuş, Madaya'da "Hüseyin"leri açlığa, susuzluğa ve ölüme mahkum etmiş!
 

internetten alınmıştır


Önce başlıktaki ifadelerin açıklamasını yapacağım: Bugün Lübnan başta olmak olmaz üzere  bölgede faaliyet gösteren İran yanlısı Şii Hizbullah bu ismini Kurandan alıyor. Kuranda Hizbullah "Allahtan yana olanlar" anlamında kullanılır. 

Benim Hizbullah için kullandığım "Hizbullat" ise, Peygamber efendimiz kırmadan önce Kabe'nin içinde bulunan üç büyük puttan birinin adı olan Lat'ın taraftarı anlamına gelir. 

Yani, bugüne kadar güya İsrail'le savaşan, İslam mücahidi görüntüsü veren bu "Sarıklı Voyvoda"lar, şimdi anlaşılıyor ki, dinden sadece mezheplerini, dindaş'tan da sadece kendi mezhebine mensup olanları anlıyor.

Bu Hizbullat, Esed zalimine muhalet eden Sünni Müslümanların yaşadığı Madaya şehrinin etrafına mayın döşeyerek, burada ki binlerce çoluk çocuğun açlıktan, hastalıktan kırılmasına neden oluyor.

Yaşar Nuri'nin jargonuyla söyleyeceğim: Şu alçaklığa, şu zalimliğe bakar mısınız?... Bunlar güya Müslüman ve güya Hz.Hüseyin ve ailesinin Kerbela'da vahşice şehit edilmesini kendilerine bayrak edinmiş Müslümanlar!!!

Bütün inançlarını, akidelerini Kerbala'ya bağlayan bu Hizbullat, bugün Kerbela'da Hz.Hüseyin ve ailesine yapılan kuşatma'nın çok daha büyük çaplısını Sünni Müslümanlara yapıyor... Hem de yakın efendilerini İran ve uzak efendileri Rusya adına!...

Yazıklar olsun size... O döşeğidiniz mayınlar beyinlerizde patlasın... Bu nasıl bir din anlayışıdır ki, öncelikle kendi "din kardeşini" öldürmeye azmetmiş...Allah kitabında "innemel müminune ihvetün= Muhakkak ki tüm inananlar kardeştir" diye ferman eylemiş, siz güya "Allah taraftarları" Allahın bu emrini hiçe sayıp Müslümanları kuşatıyor, açlıktan hastalıktan kırılmasını seyrediyorsunuz... Lanet olsun, bu anlayışınıza!

Emperyalistler, İslam coğrafyasındaki bu "mezhep fanatizmi"ni keşfettiği için, bunları kullanmaya başladı. Yakında bu Hizbullat'ın İsrail ordusu yanında Filistinli Müslümanlara karşı savaştığını görürsek hiç şaşırmayacağız...

Mezhep fanatizmi bunların gözlerini kör etmiş; kalplerini karartmış... İran ve güdümündeki fanatikler emperyalistlerle işbirliği halinde, Müslüman kanı dökmek için fırsat kolluyor...

Madaya bir Müslüman şehri değil de bir Hristiyan, bir Yahudi, bir Mecusi şehri bile olsaydı, bu zülum reva görülmezdi... Kadınlar, çocuklar, yaşlılar böylesine açlığa kıtlğa mahkum edilmezdi... Hiç bir vicdan buna izin vermezdi... Ne var ki, mezhep fanatizmi insanda "insanlık" bırakmıyor anlaşılan!!

Mazlum Müslümanlar böyle kuşatmaları Bosna'da, Gazze'de, Arakan'da yaşadı... Ne var ki, oralarda bu zülmü yapan zalimler Müslüman değildi... Onlara da lanet ettik; ancak Madaya'da Müslümanım diyip de Müslümanlara bu zülmu reva görenlere daha fazla lanet ediyoruz....

Bir Müslüman şehri olan Madaya'nın etrafına mayın döşeyip de oradaki insanları açlığa ve ölüme mahkum eden fikir, görüş, mezhep her ne haltsa, asla "HizbULLAH" olamaz... Olsa olsa "HizbuLLAT" olur.

Yazıklar olsun size çağdaş voyvodalar... Bir zamanlar ecdadımız "Kazıklı Voyvoda"lara haddini bildirmişti, İnşallah şimdi bizler de bu "Sarıklı Voyvoda"lara haddini bildireceğiz...

Zalimler asla felah bulmaz!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..