Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '14

 
Kategori
Tarih
 

Hocalı soykırımı

Hocalı soykırımı
 

26 Şubat 1992 günü Rus kuvvetlerinin desteğini alan Ermeniler Dağlık Karabağ savaşında hızlı gelişmeler kaydetmiş ve Hocalı (Xocalı) adında küçük bir kasabaya varmışlardı. Savaş hengamesinde tahliye olmamış Azerbeycan Türkü siviller henüz kasabadaydı. Çoğunlu kadın ve çocuklardan oluşan bu siviller günümüzdeki Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ve Markar Melkonyan'ın kardeşi Monte Melkonyan 366.Motorize Piyade Alayıyla kasabayı kuşatmıştı.

Küçük çaplı direnişi hızla aşan Ermeniler burada bulduğu sivilleri kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden öldürmüştü. Saldırı korkunç boyuttaydı. 106'sı kadın 83'ü çocuk tam 613 kişi insanlıktan nasibini almamış Ermeni kuvvetleri tarafından katledilmişti.

Türk dünyası aynı yıllarda Balkanlarda da katliamlara maruz kalmıştı. Bir soykırımda Bosna-Hersekte gerçekleşiyordu. Sırf Türk ve Müslüman olduğu için kandaşlarımız hayatlarını kaybediyor ve öldürülüyordu. Azerbeycanlı kardeşlerimizde Kafkasya da Rus ve Ermenilerin yaptığı katliamlarda canlarını verdiler.  Peki neden yapıldı bu kanlı soykırım?

-Türklerin birbiriyle olan kara bağlantısı kalmasın diye yapıldı.

-Kardeşler ayrılsın diye yapıldı.

-Sinidirmek ve yok etmek için yapıldı.

-TÜRK oldukları için yapıldı.

Bugünün bence en acı ve karı günüyse sayın Türkiye devlet yöneticilerinin bu soykırımı anmamaları olacaktır. Bülent Arınç ağlamayacak mesela! Başbakan da bir şeyler demeyecek. Kutularla epey meşgul kendileri. Kolay mı milyarlarca avroyu eritmek kolay değil.

Barış sever sivil toplum örgütlerimizde yürümez bugün. Onlar kendine barışçıl. Ölen Türk olunca susuyor nedense bütün diller. Kapanıyor bütün kulaklar. Kapansınlar. Ha Türkün Türkten başka dostu yok mu? Var! Japonlar. Japonlara selam olsun...

1940'lı yıllarda Sovyetlerin Türk halklarına yaptığı sürgünleri, katliamları yapan zihniyet 90'lı yıllarda bölünmüş, parçalanmış ve yok olmuş Sovyetler Birliğinin dağılmasına dair intikamıda böylece almış oldular. Ruslar yine Türkleri o zamanın en gelişmiş ülkesi olan Türkiye'den Ermeni maşasını kullanarak ayırmış ve bir Türk birliğinin önüne geçmiş oldu.

Peki zannediyor musunuz ki Türkler bu inançlarından vazgeçecek?

Hayır!

Elbet bir gün Karabağ yeniden bizim olacak ve o zaman hem askeri hem ekonomik hem de enerjide zengin olan Türk halkları birleşerek yeniden dünya devi bir ülke olacaklar. Dünyanın korkulu belası kendilerine göre 'Tanrının Kırbacı' olan biz Türkler onlara 1920'lerde attığımız tokatın izlerini taşımaktalar. En ölü haliyle 4 tane devleti dize getiren Türkleri bir de birleşirken düşünün. Düşününde korkun ey Avrupalılar ve Ruslar. Korkun! Çünkü korktuğunuz şey bir gün başınıza gelecek....

Hocalıda ölenlere Allahtan rahmet diliyorum. Tanrı Türkü Korusun.

Emre Erden

 
Toplam blog
: 203
: 322
Kayıt tarihi
: 16.11.13
 
 

1991 İskenderun doğumlu. EMU Mütercim Tercümanlık, Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezun..