Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Hollanda- Türkiye Maçında Abdullah Avcı Sınıfta kaldı

Hollanda- Türkiye Maçında Abdullah Avcı Sınıfta kaldı
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Öncelikle Beytüşşebap ve Afyon’daki şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Türk Milli Takımı, karşısında kötü bir Hollanda buldu. Gerçekten de Hollanda kadrosu genç, tecrübesiz ve 4 isim dışında zayıftı. Maç başladıktan sonra da bu durum iyice görüldü. Fakat Milli Takımımız bu Hollanda’ya 2-0 mağlup oldu. Bu mağlubiyetin başaktörü de oyuncu seçimlerinden dolayı Teknik Direktör Abdullah Avcı’ydı.

Abdullah Avcı’nın en büyük hatası kanımca Selçuk İnan’ı kulübede oturtması ve maç boyunca da onu sahaya sürmemesiydi. Orta sahada Selçuk İnan’ın eksikliği çok hissedildi.

Aynı şekilde sağ bekte Gökhan Gönül yerine Hamit yer aldı. Fakat Hamit bekleneni veremedi. Hollanda’nın tehlike yaratan atakları neredeyse hep sağ kanattan geldi. Galatasaray’da da istenileni veremeyen Hamit, Milli Takımda da vasattı.

Hollanda maçı öncesi yapılan yedi hazırlık maçında hiçbir arada oynamayan on bir, Hollanda karşısında sahaya sürüldü. Bu da ayrı bir hataydı.

Abdullah Avcı, takımlarında hiç oynamamış oyunculara yer verip de, Selçuk gibi bir futbolcuyu oynatmayarak en büyük hatayı yaptı. Abdullah Avcı’nın Estonya maçına bu on biri çıkaracağına hiç ihtimal vermiyorum.

Maçla ilgili şunları söyleyebiliriz: Türk Milli Takımı önde basmayı düşündü. Karşısında zayıf bir defans vardı. Özellikle İndi çok kötüydü. Çok hata yaptı. Ama biz bunları değerlendiremedik.

16.dakikada yine duran toptan gol yedik. Bomboş durumdaki Van Persie kafayla golü attı.

İlk yarıda Milli Takımımız çok kötü oynamadı. Gol atacak pozisyonları da bulduk. Ancak bunları değerlendiremedik. Özellikle Arda’nın 24.dakikada karşı karşıya pozisyonda kaçırdığı gol çok önemliydi.

Bununla birlikte Hollanda orta sahasında top yapmakta zorlandık. Rakip yarı sahada topu iyi kullanamadık. Bunun en büyük nedeni de Selçuk İnan’ın olmamasıydı.

İkinci yarıya Hollanda iyi başladı. Van Gaal, sanki yenikmiş gibi hem ikinci yarıya değişiklikle başladı hem de 49.dakikada ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Türkiye ise aynı takımla başladı.

İkinci yarıda da orta alandan rakip yarı sahaya top geçirmede zorlandık. Ancak 55 ile 60.dakikalar arası iyiydik. Daha fazla rakip yarı sahada oynamaya başlamıştık. Tam ritmi bulmuşken Abdullah Avcı, Emre’yi çıkartıp bu sezon hiç maç oynamamış Nuri’yi oyuna aldı. Böylece de ritim bozuldu.

Orta sahamız gittikçe çökerken, Abdullah Avcı hep forvet oyuncularını değiştirmeyi düşündü. Selçuk İnan’ı hiç düşünmedi. Hamit sağ kanatta hep top kaybederken, sağdan ciddi ataklar yerken Abdullah Avcı seyretti.

69.dakikada Sercan- Burak değişikliği yapıldı. 81.dakikada da Tunay yerini Mevlüt’e bıraktı. Oysa sorun forvette değildi. Umut, Burak ve Mevlüt sahadaydı ama oyun kuracak, forveti besleyecek Selçuk yoktu.

Uzatma dakikalarında Mevlüt’ün etkisiyle ikinci golü yedik.

Sonuçta özellikle ikinci yarı orta sahamız çöktü. Orta sahada en büyük silahımızı kullanmadık. Sağ bekte Hamit’i oynatarak o kanadı yolgeçen hanı yaptık. Hamit, Roben karşısında çok çaresiz kaldı.

Abdullah Avcı’nın tercihleri Hollanda karşısında Milli Takımımızın yenilmesine neden oldu. Eğer bu mantıkla gidilirse 2014 için de şansımız olmayabilir. Ama ben Estonya maçının on birinin farklı olacağına eminim. Umarım Estonya dışındaki maçlarda da bu on biri bir daha sahada görmeyiz. Aksi takdirde sonuç hiç de iyi olmayacaktır. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..