Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Hoşlandığınız kişi sizden hoşlanmazsa ne yapmalı ?

Hoşlandığınız kişi sizden hoşlanmazsa ne yapmalı ?
 

Herkesin sık olarak başına gelebilecek önemli bir sorundur bu. Özellikle erkeklerin çoğu bu durumda ısrarcı hatta rahatsız edici bir tavra girer. Bu davranışın bir faydası olmaz bunu yapan kişi genelde alternatifi olmadığını düşünen özgüveni düşük kişidir. Ne yapılması gerektiği ise duruma göre değişir. Yeni tanıyıp hoşlandığı ve ilgi görmediği bir kişiyse karşı tarafın ilgisini çekmek için herhangi bir girişimde bulunmadan önce kişi kendisine şunu sormalı " neden ona ilgi duyuyorum onunla nasıl bir ilişki istiyorum ? Ve " neden illa da o ?" Eğer yeteri kadar iyi bir sebep bulamıyorsa üzerinde durmamalı karşılıklı ilgi olabilecek başka birini aramalı.

 Şayet uzun süredir tanıdığı ve hoşlanmanın ötesinde sevdiği fakat karşılık görmediği bir arkadaşlık ise yani karşı taraf onu sadece arkadaş olarak görüyor veya hiç hoşlanmıyorsa ve ona onu sevdiğini söylemediyse gene kendisine onunla nasıl bir ilişki istiyorum ? diye sormalı. Eğer yeteri kadar iyi bir sebebi varsa, ( sadece seks istemek yeteri kadar iyi bir sebep değil ) yani seviyor ve uzun vadeli sağlıklı bir ilişki olma ihtimali görüyor ve ona çok değer veriyorsa yapması gereken şu :

 - bir süre ( bir ay veya duruma göre daha uzun olabilir ) kendini geri çekmek ve sevdiği kişinin üstüne düşmemek,
 - bu süre zarfında kendini sorgulamak ve neden beğenilmediğini bulmak. Kimse herkes tarafından beğenilmez ama özellikle erkeklerin hoşlandıkları kadınlar tarafından beğenilmemelerinin ya da sadece arkadaş olarak görülmelerinin sebepleri bir kaç ana başlık altında toplanabilir. Bunlar genelde çeşitli düzeltilebilir fiziksel ve davranışsal olumsuzluklardır. Kişi bunları bulup düzeltme yoluna gidebilir.
- bu kendini sorgulama ve düzeltme süreci esnasında kişi hoşlandığı kişinin üzerine düşmemeli hatta sık temas varsa teması azaltmalı aynı zamanda karşı cinsten başkaları ile çıkmalı. Bu özgüven gelişimi için gerekli.
- sorgulama ve fiziksel / davranışsal hatalarını düzeltme operasyonu 1- 2 ay gibi bir sürede tamamlandıktan sonra hoşlandığı kişi ile temas kurmalı ve bu sefer cesur bir şekilde yaklaşmalı ve ilgilendiğini belli etmeli. Sadece arkadaş olarak yaklaşırsa her şey berbat olur.
- Ne farkedecek daha önce ilgi duymayan kişi ona şimdi niye ilgi duysun ? sorusunun cevabı : daha önce ilgi görmemesinin sebepleri olumsuz ama değiştirilebilir fiziksel ve davranışsal olumsuzluklarıydı. Bunlar üzerinde çalışarak geliştirdi. Hala aynı kişi hala doğal ama karşı cinsten çoğu insana itici gelen taraflarını bulup düzeltmeye başladı.
- Buna rağmen geri çekilme ve gelişim süresi tamamlandıktan sonraki girişiminde de sevdiği kişi tarafindan reddedilir veya " sen iyi bir arkadaşımsın sana başka türlü ilgi duymuyorum " cevabı alırsa kesinlikle ısrar etmemeli ve başkasını aramalı.

Bütün bunlara ne gerek var, neden hemen ona gidip beğendiğini hatta sevdiğini söylemesin ? Sorusunun cevabı : bir süredir tanımasına rağmen hoşlandığı kişi tarafından beğenilmediği gayet açık, gidip sevdiğini ya da beğendiğini söylerse yüzde 99 reddedilir. Önce beğenilmeme sebeplerini bulup onları düzeltmeli sonra girişimde bulunmalı. Tabi bunu yapmaya değecek kadar o ilişkiye ve kişiye değer veriyorsa. Yoksa başka kapı çalması daha iyi olur. Geri çekilme ve gelişim süresinden sonra reddedilse dahi o bir çok kusurunu düzeltmiş ve karşı cinsten beğendiği başka biri ile uyum sağlama şansını artırmıştır artık. Her hâlukarda kazançlıdır.

Rasih Bensan 6 Ocak 2014 

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..