- Kategori
- Türk Mutfağı
Hoşmerim

Genelde dışarıdan aldığımız tadı güzel olup ve en sonunda kendimin de yapıp yemeğe karar verdiğim ve sizlerle paylaşmak istediğim hoşmerim,
Adı hoşuma gidiyor hoşmerim, adı gibi kendide leziz mi leziz, isterseniz siz de kendiniz yapabilirsiniz;
Malzemeler
1 kg. süt, (kaynamamış)
1 çay kaşığı peynir mayası,
3 çay bardağı irmik,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta,
½ vanilya.
Yapılışı
1 kg. süt kaynamadan ılıt. İçine 1 çay kaşığı peynir mayası koyun. Yoğurt yapar gibi mayalanmaya bırakın, (2 saat). İçine 3 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, vanilyayı koyun.
Tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın peynirler parça parça belli olsun iyice kaynattıktan sonra 3 su bardağı şeker koyun. Biraz daha kaynatın kapağını kapatarak 5 dk. dinlendirin; daha sonra kaselere dökerek servis yapınız.
NOT: İsterseniz fındık, fıstık antep fıstığı da olabilir çok güzel oluyor...
AFİYET OLSUN........