Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '08

 
Kategori
Haber
 

Hudutlarımızı koruyanları koruyamadık

Hudutlarımızı koruyanları koruyamadık
 

YİNE 15 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ.
BELKİ 15 ÇOCUK BABASIZ KALDI,
BELKİ DE 15 BEBEK BABALARINI GÖREMİYECEK.
15 TANE TABUT AL BAYRAKLARA SARILACAK.
BELKİ DE ÜLKENİN 15 YERİNDEN AĞITLAR YAKILACAK,
15 YÖNDEN GÖZYAŞLARI SELLER GİBİ AKACAK.*

...Bu 15 kahramanın kanı yerde kalmamalı. Kalmayıncaya kadarda sayfamı karartıyor ve yazılarıma bir süre ara veriyorum!
Ne zaman ki yüreğimize su serpilir, ne zaman ki “Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.” safsatasından vazgeçilir de belki o zaman dönerim sözümden!!!

Aktütün Karakolu saldırısında terör örgütü PKK’nın bir süredir hazırlık yaptığı, örgütün Kuzey Irak’ta bulunan Kandil’den sonraki en büyük kampı Zap’ta barınan teröristleri kullandığı ortaya çıktı. Saldırıdan önce teröristlerin Irak toprakları içine sınıra yakın bölgelerde uçak ve helikopterlerin bombalamalarına karşı çok sayıda sığınak hazırladığı ve buralarda saklandığı öne sürüldü.

...350 kişilik bir ordu nasıl oluyorda fark edilemiyor? Saldırı göstere göstere gelmiş. Üstelik ikinci saldırı öğleden sonra başlamış! Sanki büyük bir ihmalle karşı karşıyayız. Etrafta başka askeri birlik yok mudur? Varsa neden gelmezler? Bir avuç çapulcu nasıl karakola saldırmaya cüret eder? Sayın Başbuğ gereken soruları soracaktır elbette. Daha fazla sahiplenmek lazım askerlerimizi, daha fazla özen gösterilmeli… Dağın başına çentik, savunmasız bir baraka kurup gencecik çocuklar oraya bırakmak onları göz göre kaderleriyle baş başa bırakmak demektir.

Dünkü saldırıya yaklaşık 350 terörist katıldı. PKK'lı teröristler saldırıya uçaksavar, ağır makineli biksi, taşınabilir havan toplarıyla geldi. Dün saat 13.00 sıralarında başlayan saldırıda teröristler önce, Aktütün Karakolu’nun uzak korumasını sağlayan Bayraktepe kesiminde konuşlandırılan askerleri hedef aldı. Bu bölgeye uçaksavar ve ağır makineli silahlarla saldıran teröristler, askerleri de burada şehit etti.

...Vatan için ölmek görev ve şereftir. Ama boşu boşuna ölmek? Gündüz vakti başlayan saldırıya neden destek gelemiyor? Nerede kaldı üstün teknolojimiz? Asker orada çatışırken neden yalnız bırakıldılar? Kahrolası bu işlerin arkasında yatan sır nedir? Zavallı çocuklar, destek göremeden öldüler. TSK kendini sorgulasın artık. Geri püskürtmek ne demek ya, sıkıştırıp hepsini yok edemiyor muyuz?

Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'na geçen Mayıs ayında gece 150-200 kişilik grupla iki koldan saldırı düzenlenmiş çatışmada 19 PKK'lı ölü ele geçirilirken toplam 6 güvenlik görevlisi şehit olmuştu. Aktütün Karakolu’na 16 yıl önce de PKK tarafından baskın düzenlenmişti. Irak'taki kamplardan gelen 500 kadar terörist, 100 kişilik karakola RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırmış 22 asker şehit olmuştu.

...IRAK SINIRINA EN YAKIN JANDARMA KARAKOLU BÖYLE Mİ KORUNMALIYDI?
Böyle bir çatışmada takviye güç ne kadar sürede gelir veya neden gelemez?
Saldıran teröristler nasıl oradan sağ olarak ayrılır? Kışlalara, lojmanlara, ağalara, paşalara, bürokratlara, vekillere har türlü koruma yapma lüksümüz var da bu yiğitlere neden barakalar reva görülür? ABD'nin istihbaratı (!) bir rehavet mi yarattı üzerimizde acaba?

...Şubat ayında yapılan operasyon başarılı mı geçti şimdi? Bu tartışmalar Genel Kurmay eski başkanı Büyükanıt’la CHP’yi nasil karşı karşıya getirdi anımsayınız. Madem başarılıydı neden verdiğimiz kayıplar operasyon öncesinden daha vahim durumda? Yeterli tedbir alınmamış ki aynı karakola 3 kere baskın yapılmış 43 yiğidimiz şehit düşmüş.

Bunun hesabını kim verecek?
Bütçemiz mi yok?
Gücümüz mü yok?
Neyimiz eksik?
NEYİMİZ?

*F.Kara-yorumcu

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..