Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Blog
 

Hukukçu blogculara çağrı

Hukukçu blogculara çağrı
 

www.mamutistan.com


Uzun zamandır sizlerle buluşmak fırsatım olmadı. Bugünlerde cereyan eden olaylar ve zamlar beni fazlasıyla üzmeye başladı. Son birkaç gündür TV lar doğal gaza yapılacak olan %26 oranındaki zammı müjdeliyor sanki. Hani daha önce petrole zam yaparken; “Ne yapalım dünyada petrolün varili çok yükseldi bizim de buna ayak uydurmamız kaçınılmaz” diyorlardı yetkililer. Şimdi petrolün varili o güne göre % 60 düştü. Peki neden Türkiye’de düşmedi onu çok merak ediyorum. Hepiniz çok iyi hatırlarsınız ki doğal gaza son yapılan büyük orandaki zammı da petrole göre ayarlıyorlardı. Ne oldu şimdi de bu % 26 zam, pat diye patladı. Yine her şeyi çok iyi bilen yetkililer; “Efendim kamu kuruluşların pek çoğu borçlarını ödemiyorlar ne yapalım bizde böyle bir uygulama başlatarak zararımızı karşılamaktayız” diye çok komik ve hukuk dışı bir uygulamayı haykırmıyorlar mı?

Borcunu ödemeyenlerin başında ANKARA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ve AKP li belediyeler geliyormuş. Sokak lambalarının ücretin ödemeyen belediyelerin borcunu ve güneydoğuda kullanılan kaçak elektrik (bir türlü kaçağın önlenmediği) elektrik borçlarını da bizlerin sırtına yükleyen Sayın çok bilen yetkililer, alacağınızı yasal yollardan almıyorsunuz da neden bize ödetiyorsunuz? Bu tutumunuzu hangi kanunun, hangi maddesine dayandırdığınızı açıklamak zorunda olabileceğiniz hiç aklınıza gelmiyor mu? Ayıptır yetkili gibi görünen sorumsuzlar, bu yaptıklarınız, bu milleti aldatmanız yeter artık usandık bu yalan dolandan. Bir atasözü vardır; ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE diye. Dilerim ALLAHTAN bir an önce çıkarır ahımızı.

Sayın blogcu Avukat ve hukukçu dostlarım; Ne olur, ne yapmamız lazım, bize yol gösterin lütfen. Çünkü kendisini muhalefet sanan partiler ve partisizlerden de tık çıkmıyor. Bunlar kimi temsil ediyorlar TBMM de merak ediyorum doğrusu. Bizim ferden anayasa mahkemesine başvurmamız yasalara göre mümkün değil. Diğer mahkemelere başvurmamız çok pahalı. Tekrar rica ediyorum, Sayın hukukçularımızdan bu yazımı okuyan blog dostlarımdan tanıdığınız hukuk bilenlere bunu sorup yayınlarsanız inanın bütün millet sizleri içten kutlayacaklardır, buna eminim

Saygılarımla

ŞEREF AMCA

 
Toplam blog
: 9
: 415
Kayıt tarihi
: 27.11.07
 
 

1934'de Eskişehir'de dünyaya geldim. 2 yaşında iken babamın Ankara'ya yerleşmesi üzerine o yıldan so..