- Kategori
- Yemek - Mutfak
Humus ve Yoğurtlu Havuç
Bugün sizlere ana yemek yanında sunulacak iki tarif veriyorum. Humus ve Yoğurtlu Havuç.
Akşam 1 kâse nohut sıcak suda bekletilir sabah nohutların kabukları avuç içinde ovularak çıkartılır ve havanda dövülür. İçine 1 bardak tahin, taze sıkılmış yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, dövülmüş 3 diş sarımsak eklenir. İsteye bağlı toz kırmızıbiber de konulabilir. İster kızarmış ekmeye sürüp yiyin isteseniz ana yemek yanına koyabilirsiniz. Yanında salatalık turşusu da konulabilir.
Yoğurtlu Havuç
3 adet orta boy havuç yıkanır rendelenir 3 çorba kaşığı zeytinyağında sotelenir. Ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. İçine 1,5 su bardağı süzme yoğurt konulup karıştırılır. Sonra iri kıyılmış ceviz ve 2 baş dövülmüş sarımsak arzuya göre tuz konur. Dilediğiniz şekilde süsleyin. Havuçları yıkayıp, rendenin geniş tarafıyla rendeleyin. Tavaya alıp, zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Yoğurt ekleyip, cevizin 2/3'ünü ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Dövülmüş sarımsak ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına alıp, kalan cevizi üzerlerine serpiştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun
NAHİDE ÇELEBİ