Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İçinize kulak verin

İçinize kulak verin
 

Hiç şöyle dikkatinizi belirli bir konu üzerinde durdurtmadan, hiç bir şey üzerinde yoğunlaştırmadan, gerçekten duru bir zihinle sakin sakin oturduğunuz oldu mu? O zaman her şeyi işitirsiniz, zihniniz dar bir kanal içine kapatılmamış olur: Bu biçimde dinlerseniz içiniz­de olağanüstü bir değişim gerçekleşir. Size derinlik ve içgörü kazan­dırır. Göreceksiniz ki, sizi öylesine etkileyen sözlerin ötesine geçiri­yorsunuz, sözlerin sözel anlamını aşıyorsunuz

 

Gerçek yaşam: Önyargıların, korku ve kör inançların, umutların çelmelemediği, berrak düşünmeye yetenekli bir zihine sahip olmayı gerektiriyor. Sakin sakin, sırtınızı dik tutarak oturun ve şöyle zihniniz­den geçenleri izleyin, onları denetlemeye çalışmayın. Zihninizin bir düşünceden ötekine, bir konudan bir başkasına atladığını izleyin. Ve zihniniz kendiliğinden sakinleşince, gönlünüzün şen olmasının nasıl bir şey olduğunu keşfedeceksiniz.

Eğer şu ya da bu tür inançlara sıkı sıkı sarılır, her şeye belirli önyargıların ya da geleneğin açısından bakarsanız, gerçekle hiç bir bağlantı kuramazsınız. Keskin bir dikkatle, açık gözlerle ama hemen yargılamadan, hemen sonuçlara varmadan gözlemlemeyi sürdürür-seniz, düşüncelerinizin şaşılacak derecede keskinleştiğini göreceksi­niz.

Ön yargılarınızın her şeyi olduğu gibi görmenize engel olması­na izin vermeyin. Yanlızca ağaçları, kuşları, sokakta yürüyen, çalı­şan, gülümseyen insanları gözlemlemekten, sizde, sizin içinizde bü­yük bir değişiklik olacaktır.

Sebebi her ne olursa olsun, hayattaki zorlukların ve hayattaki çok çeşitli sıkıntıların moralinizi bozmasına lütfen müsaade etmeyin...

içinizdeki güce inanın...

Unutmayın ki yanlız değilsiniz ve hiçbir zaman da olmadınız...

 

O içinizdeki sihirli güç sizi her türlü sıkıntının üzerine çıkarta­caktır...

 

Saygı ve Sevgilerimle...

 

Cewngiz S. SOYKÖK GELİŞİM 2013 

 
Toplam blog
: 70
: 1658
Kayıt tarihi
: 06.08.12
 
 

Psikoterapist / Hipnoterapist - Yüz ve Vücut Dili Analisti - Yazar - Gezgin ..